Data de publicació: 26/5/2022

Lliurament de diplomes a l’alumnat de l’INS Maria Rúbies que ha fet pràctiques a la Paeria


La tinent d’alcalde Sandra Castro ha agraït el treball que els deu alumnes han fet dins el programa Èxit, que ofereix una atenció individualitzada a alumnes de 3r i 4t d’ESO i facilita pràctiques laborals. També ha destacat l’acompanyament i la implicació dels tutors/es del centre educatiu i de les diferents àrees municipals

El projecte ha estat reconegut recentment com a experiència innovadora pel Banc de Bones Pràctiques

REGIDORIA D’EDUCACIÓ, COOPERACIÓ, DRETS CIVILS I FEMINISMES / REGIDORIA DE PRESIDÈNCIA

El programa municipal Èxit ha clos aquest dijous una nova edició amb el lliurament de diplomes als deu alumnes que hi han participat. El projecte dona suport a alumnes de 3r i 4t d’ESO amb actuacions individualitzades per motivar els i les adolescents que requereixen reforç en el procés d’aprenentatge. D’aquesta manera, poden fer pràctiques i apropar-se al món laboral i aprendre en l’entorn on es desenvolupa.

La tinent d’alcalde i regidora d’Educació, Sandra Castro, ha destacat l’oportunitat que s’ofereix en aquest projecte perquè els i les adolescents puguin potenciar les seves habilitats laborals i socials, assumir responsabilitats i entendre les dinàmiques del treball en equip. Castro ha parlat que s’han d’adaptar els programes a les necessitats de l’alumnat i a l’evolució de l’àmbit educatiu. I també ha manifestat l’agraïment als tutors i tutores, tant dels centres educatius com de les diferents àrees municipals, que han acompanyat i assessorat l’alumnat en el marc de l’Èxit. Alhora, ha felicitat les famílies per l’esforç i per implicar-se en aquest procés perquè puguin aplicar la pràctica adquirida en els seus projectes de futur.

Aquest curs han fet pràctiques en dos torns: del mes de novembre a febrer, amb la participació de tres alumnes, i del març al maig, set. Els departaments municipals on els nois i noies han fet les pràctiques aquest curs són: Lleida Orienta, Museu de l’aigua i Museu del Roda-Roda, Pavellons Municipal i Consergeria. Hi han fet tasques de jardineria, de pintura, d’administració, etc. La valoració del projecte és molt positiva per part de les tres parts implicades: alumnes, Instituts i tutors laborals de l’Ajuntament.

La regidora d’Educació ha destacat que el projecte Èxit ha estat escollit enguany pel Banc de Bones Pràctiques com a experiència innovadora promoguda per l’Ajuntament de Lleida. El Banc de Bones Pràctiques és un servei impulsat per la Federació de Municipis de Catalunya i la Fundació Carles Pi i Sunyer que promou l’evolució, millora i progrés en els governs locals, amb la difusió i l’intercanvi de projectes amb resultats satisfactoris

L’acte ha comptat amb la presència del regidor Ignasi Amor; de Maite Codina, en representació dels Serveis Territorials d’Educació, i del director del institut Maria Rúbies, Ramon Segura, amb els quals la tinent d’alcalde ha lliurat els diplomes que acrediten la superació de les pràctiques. La cloenda s’ha fet a la sala Jaume Magre, on s’ha projectat un recull de fotos de les pràctiques que ha fet l’alumnat.

L’origen del projecte Exit està en el conveni que la Paeria va signar amb el Departament d’Educació el 2012 amb l’institut Castell de Templers per oferir atenció individualitzada a alumnes de 14 a 17 anys que presentaven dificultats d’aprenentatge. Aleshores, la iniciativa s’emmarcava al programa TIL. El 2017 l’institut Maria Rúbies es va afegir al projecte, que va anomenar-lo Èxit. 


Versió de la notícia per imprimir