Data de publicació: 7/4/2017

Obre un nou establiment al Centre Històric


‘La sabateria’, ubicada al carrer Lluís Besa, 3, és una botiga de llibres "amb història, d'històries viscudes i per viure"

A més de vendre llibres de segona mà, també organitzarà esdeveniments culturals

El tinent d’alcalde i regidor del barri, Fèlix Larrosa, ha acompanyat la seva propietària, Estefania Reñé, en la inauguració d’aquest negoci que dóna un impuls més a la revitalització del barri i a l’aposta pels nous emprenedors

CENTRE HISTÒRIC

El tinent d’alcalde i regidor del Centre Històric, Fèlix Larrosa, ha assistit aquesta tarda a la inauguració de ‘La sabateria’, un nou establiment comercial els promotors del qual han apostat per instal·lar-se al número 3 del carrer Lluís Besa, al bell mig del barri antic de Lleida.

Larrosa ha volgut acompanyar Estefania Reñé, la propietària del comerç, per agrair-li l’impuls que suposa per la revitalització del Centre Històric el fet que iniciatives com la seva pensin en la zona, ja que donen impuls al barri.

Malgrat que el nom del comerç pot dur a equívocs, ‘La sabateria’ és una botiga de llibres de segona mà, que neix també amb la voluntat d’acollir actes culturals.

El negoci comença amb una història particular, una vivència personal. La mateixa propietària ha explicat l’origen de ‘La Sabateria’, que esdevé un homenatge a una història inacabada. La història d’un comerç ubicat al carrer la Palma. La història d'una sabateria artesana. Un lloc petit amb gran quantitat de pots de betum a l’aparador, que va captivar l’Estefania.

“Durant anys, cada matí coincidia amb el senyor que obria la sabateria artesana. Fins que un dia les portes van romandre tancades. Tampoc van obrir l’endemà, ni l’altre. Ni mai més. Els pots de betum de la sabateria del carrer La Palma van desaparèixer. També l’aparador i la porta, que va quedar tapada amb ciment. El petit comerç que va donar vida al barri va desaparèixer. “Però gràcies a aquell senyor i el seu negoci, neix enguany ‘La Sabateria’. Un nou comerç al Centre Històric que vol acompanyar-vos en el vostre dia a dia”, ha explicat l’Estefania Reñé.

Per la seva part, el tinent d’alcalde Larrosa ha recordat l’aposta de la Paeria pel Centre Històric a través del Pla Horitzó 2018, del qual ja s’ha executat el 80% de les mesures que contempla, i ha explicat que, actualment, hi ha 30 actuacions en marxa al barri, entre les quals destaquen diferents accions d’embelliment dels espais urbans, la recuperació del patrimoni amb els jardins del Call Jueu i l’antic Convent del Roser, la millora de la mobilitat, diferents projectes socials, la participació activa dels agents del barri en tallers i activitats, la rehabilitació d’edificis i nous emprenedors i comerços i la creació d’àrees d’innovació social.

El Centre Històric de Lleida és un espai d’oportunitats, segons el regidor del barri, i ha plantejat, des del punt de vista econòmic, convertir el Centre Històric de Lleida en un centre comercial i econòmic, obert i integrat a la ciutat, amb una oferta basada en activitats singulars, úniques i amb personalitat, diferenciades de l’oferta comercial de la resta de la ciutat, posant en valor la singularitat de la zona així com el valor patrimonial i històric d’aquesta.

En definitiva, Larrosa ha ressaltat que la Paeria ha dissenyat un nou pla d’impuls econòmic del Centre Històric que, juntament amb el sector privat, tornarà a generar incentius per promoure activitats, principalment a les persones que viuen al barri.


Versió de la notícia per imprimir