Data de publicació: 21/12/2013

“Lleida, capital del Nadal”


La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha fet el pregó de Nadal destacant que enlloc hi ha l’esperit nadalenc que es viu a Lleida i ha felicitat l’Associació Ilerdenca de Pessebristes pels valors que trameten al seu Cicle de Nadal

L’alcalde Ros ha reflexionat enguany sobre la llum que il·lumina el pessebre perquè sigui “llum de tots”, sense exclusions

CULTURA

La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha estat l’encarrega de pronunciar el pregó de Nadal d’enguany, obrint de manera oficial el Cicle de Nadal organitzat per l’Associació Ilerdenca de Pessebristes. L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, juntament amb el president Agrupació Ilerdenca de Pessebristes, Àngel León, i el bisbe de Lleida, Joan Piris, han presidit l’acte amb la vicepresidenta al Saló de Sessions de la Paeria. Ortega ha ressaltat que Lleida viu un esperit nadalenc com cap altra ciutat, sent "Lleida capital del Nadal". La pregonera d’enguany ha posat en valor el treball que fa aquesta associació per trametre valors, basats en el cristianisme, que posa a l’abast de tothom i que avui en dia són molt necessaris. En el seu parlament, ha afirmat que la ciutat es bolca en facilitar aquesta divulgació de valors i l’ha posat d’exemple a seguir. Ortega també ha destacat el conjunt de pessebres que s’exposen aquests dies en diferents espais de la ciutat, convertint-se en un “museu de pessebres”, que alhora ressalten l’artesania i les obres d’art que els formen. La vicepresidenta s’ha referit a autors i poetes que tradueixen els sentiments en paraules per destacar la implicació de l’Associació, que posa la tradició del Nada a l’abast de tothom i impregna la societat catalana.

L’alcalde de Lleida ha felicitat Joana Ortega per atansar el pessebre, històric i actual, als assistents i per trametre, a través de la seva història, els valors que s’hi associen. Ros, com cada any, ha reflexionat sobre una figura del pessebre. En aquesta ocasió l’element ha estat la llum. En el seu discurs, ha remarcat dues dimensions de la llum: la que assenyala el camí i la que il·lumina a cada un dels personatges a les escenes, fent cobrar vida al conjunt. Per això, ha desitjat que la llum del pessebre il·lumini tothom i sigui “llum de tots”, sense exclusions, en un moment com l’actual, en que es viu una crisi profunda econòmicament, social i moral.

En el decurs de l’acte, s’ha fet un reconeixement “In Memoriam” a Mn. Jaume Bertran Crespell, amb el lliurament d’una placa commemorativa, obra del mestre artesà Casimiro Jover. Després ha tingut lloc el Concert de Nadal, a càrrec de la Coral Sícoris de Lleida, sota la direcció de Blanca Julià, amb la interpretació de diverses peces musicals i l’estrena, com també és habitual, de L’aurora de Nadal, nadala amb lletra del poeta Jordia Pàmias i Grau, i música de la mateixa Blanca Julià.

Una àmplia representació de la Corporació Municipal i diverses autoritats locals han assistit a l’acte, amb un nombrós públic, fidel a aquesta cita nadalenca.


Versió de la notícia per imprimir


Àudio
Tall de veu de l'alcalde, Àngel Ros, sobre el pregó de Nadal a la Paeria (2,6 MB)

Tall de veu de la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, que ha fet el pregó de Nadal d'enguany (1,3 MB)


Documents adjunts
Programa Cicle de Nadal 2013 (941,9 KB)