Data de publicació: 16/11/2013

Hackathon sobre l’Open Data de la Paeria al Parc Científic de Gardeny


És la primera trobada d’aquest tipus que s’organitza a Lleida en què equips de programadors desenvoluparan aplicacions d’interès per a la ciutat a partir de les dades obertes de la Paeria

PARC CIENTÍFIC

El Parc Científic i Tecnològic de Lleida acull aquest dissabte el Hackaton Open Data, Open-Dai & Arduino, que durant tot el dia permetrà a diversos programadors treballar amb dades obertes del Open Data de l'Ajuntament de Lleida. Un Hackathon és una trobada de persones interessades en una temàtica i que desenvolupen un projecte de software en un termini curt i d'una forma comunitària. En aquest cas, el Hackthon té com a objectiu el desenvolupament d’aplicacions d’interès per a la ciutat a partir de les dades obertes que l’Ajuntament ofereix en el seu servei Open Data. Es desenvolupen dos tipus d’aplicacions: Mashups Web amb API de Google Maps i Apps natives per a Android.

Durant les sessions que s’han desenvolupat s'han fet connexions de videoconferència amb tècnics de GFT a Barcelona que han participat interactivament en les sessions de treball.

A més, en el decurs de la jornada, s'ha presentat el Summer Code 2014, que es celebrarà a Califòrnia el pròxim estiu i on Google ha convidat els membre del grup de desenvolupadors Google de Lleida, el GDG Lleida.

També es desenvolupa una xerrada i tallers d’"Arduino". Aquesta és una plataforma de hardware que ofereix altes prestacions i moltes possibilitats, sobretot en el que es coneix com a “Internet of Things” o Internet de les coses, on els dispositius dialoguen entre sí a través d'Internet. Aquesta xerrada la faran diversos ponents de l’empresa lleidatana Smarty Planet.

L'acte ha començat a les nou del matí i s’allargarà fins a les set de la tarda, temps en el qual els diferents equips de programadors desenvolupen aplicacions que desprès s'avaluen i es premien.

La trobada l’han organitzada l’Ajuntament de Lleida, el Parc Científic, el Grup de Desenvolupadors Google de Lleida (GDG Lleida) i l’empresa del Parc Científic Ponent 2002, i compta amb la col·laboració de l’Escola Politècnica Superior de la UdL i l’empresa GFT.

Aquest Hackathon és una de les activitats programades dins el projecte europeu Open-DAI finançat pel programa europeu de suport a polítiques TIC com a part de la innovació i la competitivitat (PIC - call 2011).

Open DAI


Versió de la notícia per imprimir


Informació relacionada
Notícia relacionada: Un grup de programadors desenvolupen al Parc Científic aplicacions d’interès per a Lleida a partir de les dades obertes de la Paeria