Data de publicació: 14/11/2013

Un grup de programadors desenvolupen al Parc Científic aplicacions d’interès per a Lleida a partir de les dades obertes de la Paeria

En el marc de la jornada Hackathon Open Data, Open-DAI & Arduino, que tindrà lloc aquest dissabte

PARC CIENTÍFIC

El Parc Científic acull, el proper dissabte dia 16 de novembre, una Hackathon sobre l’Open Data de l’Ajuntament de Lleida, una jornada que aplegarà diversos programadors amb l’objectiu de desenvolupar aplicacions d’interès per a la ciutat a partir de les dades obertes que l’Ajuntament ofereix en el seu servei Open Data. Es desenvoluparan dos tipus d’aplicacions (Mashups Web amb API de Google Maps i Apps natives per a Android. Un Hackathon és una trobada de persones que desenvolupen un projecte de software en un curt termini i d'una forma comunitària. Aquesta serà la primera vegada que s’organitza un Hackathon a la ciutat.

La trobada s’iniciarà a les 8:30 hores del matí a l’edifici del CeDiCo. Sobre les 12 hores tindrà lloc una xerrada formativa i oberta a tothom sobre Arduino, una plataforma de hardware que ofereix altes prestacions i moltes possibilitats, sobre tot en el denominat “Internet of Things” o Internet de les coses i dispositius, aquesta xerrada està a càrrec de diversos ponents de l’empresa lleidatana Smarty Planet.

La iniciativa està organitzada per l’Ajuntament de Lleida, El Parc Científic, el Grup de Desenvolupadors Google de Lleida (GDG Lleida) i l’empresa del Parc Científic Ponent 2002, i compta amb la col·laboració de l’Escola Politècnica Superior de la UdL i l’empresa GFT. Aquest Hackathon és una de les activitats programades dins el projecte europeu Open-DAI finançat pel programa europeu de suport a polítiques TIC com a part de la innovació i la competitivitat (PIC - call 2011).

Open DAI


Versió de la notícia per imprimir