La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Home News

The text below is translated with Google automatic translator.

La Paeria retira els macròfits del tram urbà del riu Segre

Data de publicació: 4/7/2022

L’actuació permet millorar el pas de l’aigua i ajuda a reduir la proliferació de mosca negra i altres insectes

REGIDORIA DE CULTURA, CIUTAT I TRANSICIÓ ECOLÒGICA

Un vehicle amfibi ha començat aquest matí l’actuació de neteja del llit del riu Segre de les plantes macròfites que s’hi acumulen. El vehicle, que va conduït per un operari, talla les plantes, que després es recullen aigües avall amb un sistema de retenció perquè es puguin reciclar i convertir les seves restes en adob orgànic.

L’objectiu d’aquesta acció és millorar la circulació de l'aigua i disminuir la proliferació de mosca negra i altres insectes, que aprofiten aquestes plantes per dipositar-hi les seves larves. La neteja del riu s’ha iniciat a primera hora a la zona del Sot de Fontanet i la màquina ha anat actuant aigües amunt, a la part on es concentren més els macròfits que és a la zona entre el Pont Nou i la passarel·la dels Maristes. Està previst que l’actuació es perllongui durant tota aquesta setmana per la zona urbana del Segre, fins dissabte.

Durant aquest període, el cabal del riu Segre estarà regulat i circularà únicament el cabal ecològic per tal de facilitar el moviment del vehicle amfibi. Acabada l'actuació, s'alliberarà més aigua per arrossegar el sediment que s'haurà remogut.

A banda d’aquesta actuació, un cop al mes es du a terme una actuació de fumigació mitjançant l’aplicació d’un producte biològic a l’aigua del riu, dins de la campanya de control de la mosca negra que fa el Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l'Ebre (COPATE) per encàrrec de la Delegació del Govern a Lleida.


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Legal notice
Accessibility
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.