La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Home News

The text below is translated with Google automatic translator.

Lucía López, Alexis Pérez i Philippa Zang, guanyadors del 3r Concurs Ricard Viñes Kids And Youth

Data de publicació: 2/7/2022

Aquest matí els concursants ha completat les proves i a la tarda ha tingut lloc el lliurament dels guardons en les tres categories

REGIDORIA DE CULTURA, CIUTAT I TRANSICIÓ ECOLÒGICA

El concurs Ricard Viñes Kids And Youth per a les joves promeses internacionals del piano ha tancat avui la seva tercera edició coronant com a guanyadors dels primers premis a Lucía López, que s’ha endut el premi Carme Grasa en la categoria I (fins a 11 anys); Alexis Pérez, que ha obtingut el premi Tomàs Llusera en la categoria II (fins a 14 anys); i Philippa Zang, que ha aconseguit el premi Paquita Robert en la categoria III (fins a 17 anys), que a més d’una gratificació econòmica té com a premi poder donar un concert a l’Auditori Muncipal Enric Granados.

Avui ha estat el darrer dia de les proves del Concursants de les categories I i II. A les deu del matí, han començat els de la categoria II que toquen entre quinze i vint minuts. El repertori exigit inclou una peça de l’època barroca, un estudi de lliure elecció i una o vàries peces de lliure elecció. A les dotze del migdia, han començat les proves de la categoria I –fins a 11 anys–. Els aspirants han tocat durant un màxim de 12 minuts, amb el mateix repertori que per l’altra categoria.

Després de la deliberació del jurat, s’han donat a conèixer els noms dels guanyadors, però sense revelar quin dels guardons (primer, segon o tercer premi) rebien. La incògnita no s’ha resolt fins a l’acte de lliurament dels guardons, a les set de la tarda a la sala de cambra de l’Auditori, en un acte que ha estat presidit pel regidor de Cultura, Ciutat i Transició Ecològica, Jaume Rutllant, amb la presència dels també regidors David Melé i Antònia Maller; dels patrocinadors del concurs, Manel Llusera, de l’empresa GLS Prefabricats, Carme Grasa i Paquita Cortada; així com dels membres del Jurat, Stanislav Pochekin, Vladislav Bronevetzky, Federica Stellini, Felix Gottlieb, Puri Terrado, Jordi Benseny i Enric Prió. El conductor de l’acte ha estat Òscar Fernández.

Rutllant ha destacat el "nivell extraordinari" de tots els concursants i l'esforç que tots ells i les seves famílies han hagut de fer per arribar fins aquí, especialment tenint en compte l'impacte de la pandèmia, i els ha animat a recordar el seu pas per Lleida com un moment significatiu per a les seves carreres.

Pel que fa a la denominació dels premis, cal destacar que a partir d’aquest any el primer premi de la categoria I rebrà el nom Carme Grasa, patrocinadora del Concurs i molt vinculada al Conservatori de Lleida donat que en fou professora i directora, mentre que el primer premi de la categoria II rebrà el nom de Tomàs Llusera Fortuny, que va morir l’any passat, com a gest de reconeixement a la seva participació com a patrocinador amb l’empresa GLS Prefabricats. El seu fill, Manel Llusera, continua donant suport al concurs.

GUANYADORS

Categoria I

LÓPEZ, Lucía ( València, 2012) 1r Premi “Carme Grasa” 500 €

TORRES, Alejandra (València, 2011)2n Premi 300 €

ANGUIANO, Júlia ( Lleida, 2012) 3r Premi 200 €

Categoria II ( fins a 14 anys)

PÉREZ, Alexis ( Sta Eulàlia de Ronçana, 2008) 1r Premi “Tomàs Llusera”1000 €

RAYNALD, Lucille Sun ( França, 2009) 2n Premi 500 €

GIMÉNEZ, Eduard ( Barcelona, 2010) 3r Premi 300 €

Diplomes d’Honor: BERMÚDEZ, David ( Oviedo, 2009)

Categoria III ( fins a 17 anys)

ZHANG, Philippa (Nova York, EUA, 2007) 1r Premi “Paquita Robert” 2000 € i concert a l’Auditori Municipal Enric Granados, Lleida

CONTE , Davide (Treviso, Itàlia, 2006) 2n Premi 1000 €

BLEVE, Chiara (Itàlia, 2006) 3r Premi 500 €

Diplomes d’Honor:

ARROYO, Àlex ( Vilanova i la Geltrú, 2006)

FLORESCU, Paul ( Romania, 2005)

GASSER (YAKUSHEV), Lukian ( Suïssa, 2006)

L’acte de lliurament de la 3a edició del Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes Kids and Youth s’ha clos amb una breu actuació de tots els premiats. L’any vinent serà el torn del Concurs dels adults. 


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Legal notice
Accessibility
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.