La Paeria - Ajuntament de Lleida La Paeria - Ajuntament de Lleida
Home News

The text below is translated with Google automatic translator.

Una xerrada sobre els pobles indígenes de Colòmbia davant el conflicte armat inaugura els actes del Cinemón 2022

Data de publicació: 1/7/2022

L’acte ha comptat amb la participació via telemàtica de Claudia Jimena Pai, líder de les dones Inkal Awà i membres de l’Observatori per l’Autonomia i els Drets dels Pobles Indígenes de Colòmbia

REGIDORIA D'EDUCACIÓ, COOPERACIÓ, DRETS CIVILS I FEMINISMES

La Sala Jaume Magre ha acollit aquesta tarda una xerrada sobre els pobles indígenes de Colòmbia davant el conflicte armat amb la qual s’ha inaugurat el cicle Cinemón 2022, que enguany està centrat en aquest país llatinoamericà.

La tinent d’alcalde i regidora d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes, Sandra Castro, ha assistit a l’acte que sota el titol “Dones Inkal Awà davant el conflicte armat colombià”, ha aplegat via telemàtica a Claudia Jimena Pai i de forma presencial Nuria Morelló i Alejandra Vallbuena, membres de l’Observatori per l’Autonomia i els Drets dels Pobles Indígenes de Colòmbia (OADPI).

L'Observatori és un col·lectiu d'organitzacions i persones que treballa per la defensa dels drets humans i col·lectius dels pobles indígenes de Colòmbia, mitjançant accions internacionals de seguiment, denúncia i visibilització de la seva situació, lluites i propostes.

Aquest acte volia ficar sobre la taula un tema del qual no es parla gaire quan parlem del conflicte a Colòmbia, i és la violència que han viscut les dones de les zones indígenes. Una violència aferrissada, patida en aquest cas pels qui habiten el Katsa Su el territori ancestral del poble awà i que es troben al mig del foc creuat d'actors armats, narcotraficants, exèrcits i interessos extractivistes i multinacionals. Una violència expressada sobre els cossos de les dones, una violència que agredeix en termes de masculinitat bèl·lica les seves vides quotidianes i els seus somnis de caminar lliures.

L’acte s’emmarca dins la programació de la 16a edició de Cinemón 2022 Colòmbia, per la Pau i els DH a des de la diàspora. El Cicle es focalitza en els Drets Humans (DH), les relacions nord-sud o la lluita contra el racisme i la xenofòbia, sempre mantenint el caire solidari del cicle de cinema i sempre amb un conjunt d’entitats diferents, especialistes en la temàtica. Aquest any el CINEMÓN, esta emmarcat i vinculat amb l’agermanament existent entre Lleida i Lérida (Tolima – Colòmbia).

Podeu veure tota la programació en detall en aquest web.


<< Tornar

© Ajuntament de Lleida | Legal notice
Accessibility
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.