Setmana Santa Lleida
Viu la Setmana Santa a Lleida 2017

Salutacions

Àngel Ros Domingo
Paer en Cap de l’Ajuntament de Lleida

Àngel Ros

Arriba la Setmana Santa i, amb ella, vivim jornades de gran significació religiosa que, com en el cas del Nadal, estenen a arreu del món el seu particular missatge de pau, amor i solidaritat. En Setmana Santa es destaquen també les dimensions de reflexió, d’austeritat i de recolliment íntim.

La ciutat de Lleida, amb la imprescindible participació de la societat civil, ha construït al voltant de la Setmana Santa una gran celebració popular que acompanya l’espiritualitat pròpia de dies com el Diumenge de Rams, el Dijous i el Divendres Sant o el Diumenge de Resurrecció. Processons, actes litúrgics, imatgeria, música, costums i tradicions són possible gràcies a la dedicació i a l’esforç de confraries, congregacions, agrupacions, entitats i de milers de ciutadans.

Us convido a ser partícips de tota la riquesa espiritual, religiosa i simbòlica que emana de la Setmana Sana i de la Pasqua a Lleida, que forma part de la cultura i de les tradicions que compartim els lleidatans i les lleidatanes.

Bona Setmana Santa i bona Pasqua.

Àngel Ros i Domingo
Paer en Cap de l’Ajuntament de Lleida

 

 

Salvador Giménez
Bisbe de Lleida

Salvador Giménez

Aquest és el llibret que anuncia les celebracions populars de la Setmana Santa de la nostra ciutat. Comparteixo la preocupació de totes les Confraries i Germandats perquè les activitats religioses que han programat al voltant de la Mort, Passió i Resurrecció de Jesucrist siguin ben acollides per tothom, molt participades per gran nombre de persones i també viscudes amb un autèntic esperit cristià.

Tots sabeu que és la Setmana més important del calendari litúrgic cristià. Els deixebles del Senyor volem recordar i actualitzar els últims moments de la seva vida. Participarem en les celebracions de les nostres parròquies, ens hem preparat durant aquest temps de Quaresma per aquest fonamental esdeveniment, ens farem presents en les processons i actes de carrer i pregarem perquè ningú sigui un simple espectador d’allò que veu i escolta. Que tots se sentin novament descobridors de Jesús.

Les paraules de salutació del bisbe als responsables de l’organització dels actes, als confrares i, en general, a tots els lleidatans volen accentuar l’agraïment per l’esforç i la tasca desenvolupada, impulsar i animar el respecte i la dignitat per totes les celebracions a més a més d’aconsellar la participació en els actes.

Voldria donar un pas més. Sol·licitar un canvi interior de vida a l’estil que ens mostra Jesucrist. No sols la manifestació externa. La gran preocupació dels preveres ha consistit en dir a les seves comunitats, quan preparàvem aquesta Setmana, que es fixessin en la importància radical de la conversió. És el mateix que us demano jo des de la salutació inicial.

Febrer 2018, Salvador Giménez, bisbe de Lleida
Bisbe de Lleida

 

 

Logotip de La Paeria - Ajuntament de Lleida

Setmana Santa
a Lleida

Setmana Santa de Lleida a les xarxes socials

Xarxes socials de Lleida
  • Congregació de Nostra Senyora dels Dolors de Lleida
  • Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist  de Lleida
  • Els Armats de la Sang
  • Els Armats de Lleida
  • Cofradía del Cristo de la Agonía - Hermandad del Rocío - Lleida
  • Cofradía de bombos y tambores de la Casa de Aragón de Lleida
  • Portants del Crist Jacent
  • Associació Cultural de la Sagrada Família i Sant Cristòfol

 

Aplicació per a mòbils de Cultura Lleida

Apple Store
Google Play

Compartir aquesta pàgina
La Paeria - Ajuntament de Lleida Turisme de Lleida © La Paeria - Ajuntament de Lleida