Veure les notícies destacades   Veure totes les notícies  

L’associació teatral TTP s’instal·la a la Casa dels Artistes, que està a ple rendiment

Data de publicació: 18/1/2017

L’edifici, ubicat al carrer Cavallers del Centre Històric, està al complet, amb els 15 despatxos ocupats per professionals del món de l’art i la creativitat

Des d’aquest estiu, l’Associació Professional de Teatre per a Tots els Públics té com a seu la Casa dels Artistes per continuar treballant per al sector i generant projectes des de Lleida i consolidar la ciutat com un dels nuclis neuràlgics de la industria cultural en l’àmbit teatral, que exporta espectacles arreu del món

REGIDORIA DE L'HÀBITAT URBÀ I RURAL I LA SOSTENIBILITAT

La Casa dels Artistes compta amb un nou inquilí. L’Associació Professional de Teatre per a Tots els Públics, la TTP, s’ha instal·lat en aquest espai, establint-lo com la seva seu de treball. La Casa dels Artistes, que gestiona l’Empresa Municipal d’Urbanisme, està ubicada al carrer Cavallers del Centre Històric i està a ple rendiment, amb l’ocupació dels 15 despatxos que té. Els tinents d’alcalde Fèlix Larrosa i Montse Parra i el president de la TTP, Ramon Molins, han explicat la incorporació de l’associació a la Casa dels Artistes, contribuint al dinamisme econòmic i cultural del barri i de la ciutat.

La Casa dels Artistes té 15 despatxos que estan ocupats per professionals del món de l’art i la creativitat. A més, compta amb tallers i altres serveis que es posen a disposició dels seus usuaris. Fèlix Larrosa ha destacat la presència a la Casa d’un col·lectiu important dins el sector teatral, com és la TTP, que comparteixen espai i conviuen amb activitats com la fotografia, la ceràmica, l’arquitectura, l’escultura, la música, la pintura, el màrqueting i la comunicació o el disseny gràfic. L’espai, de 1.280 m2 i que es va començar a construir el 1999, va ser dissenyat per l’arquitecte Ignasi Miquel per allotjar activitats relacionades ambla creació. Larrosa, que també es regidor del Centre Històric, ha assenyalat que aquest barri és territori creatiu i que les actuacions que s’hi han de projectar van en aquesta direcció. Ha parlat de projectes com la Casa del Dibuix o la Casa de Fusta que fomentaran el dinamisme al Centre Històric.

Montse Parra ha apuntat que el contacte dels artistes, vinculats en diferents àmbits, genera sinèrgies positives i que cada branca (música, fotografia, ceràmica, etc.) mira l’entorn des de la seva perspectiva, convidant la TPP a mirar la ciutat com a escenari de les seves produccions i creacions teatrals. Parra ha subratllat l’evolució de la ciutat en l’àmbit cultural i de com des de les administracions s’ha de donar resposta a les necessitat dels professionals que hi desenvolupen activitat.

Lleida és una ciutat amb una marca “potentíssima” arreu i amb un pes important en la indústria cultural teatral, segons ha indicat Ramon Molins, i ha incidit en el fet que 8 de la quarantena de companyies que integren la TPP són de Lleida. Molins ha valorat que l’associació tingui la seva seu a la Casa dels Artistes i ha agraït el suport de la Paeria a través de l’escena familiar. Amb la nova ubicació ha afirmat que seguiran treballant per al sector i la ciutat i generant projectes que des de Lleida es passegen per tot el món, ja sigui amb propostes de titelles, de carrer, etc. La TTP, creada l’any 2000, té una important activitat, amb l’assistència de les companyies en formen part a les cites teatrals més destacades del sector. Molins, que n’és el president des de fa 4 anys, ha remarcat la formació i el treball de carrer que es desenvolupen en el marc d’aquesta associació.

L’Associació Professional de Teatre per Tots els Públics (TTP) és una associació sense ànim de lucre formada per companyies professionals de teatre (arts escèniques i musicals: dansa, circ, teatre, teatre de carrer, titelles, animació) familiar que va néixer l’any 2000 amb la voluntat de promoure i vetllar per la qualitat del sector a Catalunya.

La TTP s’ha convertit en una eina de coordinació que actors, músics, mags, ballarins, pallassos i titellaires han creat per tal de dignificar el sector del teatre infantil i juvenil, o dit també familiar, de Catalunya i unir esforços des de la convicció que el seu públic mereix qualitat, respecte i rigor creatiu.

La TTP treballa per a ser el referent del teatre familiar, infantil, juvenil, per a tots els públics, de qualitat i per això pretenem aglutinar a totes aquelles companyies del territori català que treballen amb rigor i professionalitat.


<< Tornar