Veure les notícies destacades   Veure totes les notícies  

José Torrente, portaveu de l’equip de govern de la Diputació de Granada, fa el pregó de les Jornades Culturals de la Casa de Andalucia

Data de publicació: 2/3/2012

Després del pregó, que s’ha fet a la Paeria, ha tingut lloc l’homenatge als granadins de més edat residents a Lleida

PARTICIPACIO CIUTADANA, GENT GRAN, VOLUNTARIAT SENIOR

El Saló de Plens de la Paeria ha acollit un any més el pregó de les Jornades Culturals de la Casa de Andalucia a Lleida, que enguany celebren la XXXI edició. El paer en cap, Àngel Ros, ha presidint l’acte, acompanyat per una àmplia representació de la Corporació Municipal, i ha agraït la participació que les Cases Regionals mantenen en els actes culturals i socials de la ciutat, destacant la relació amb l’entitat andalusa, amb la qual Lleida manté una relació de fraternitat. Enguany, el pregó ha anat a càrrec de José Torrente, portaveu de l’equip de govern de la Diputació de Granada, qui ha fet un viatge sentimental a Granada, destacant la bellesa de la terra i del caràcter de la seva gent, així com també un recorregut personal del seu pas per Catalunya.

L’alcalde de Lleida ha fet ús de les comparacions per relacionar el que uneix Lleida i Granada. Ha afirmat que Granada és terra de ciències i que ha aprofundit en el seu estudi i coneixement, convertint-se en una terra on ciència i art es combinen. Ha parlat de la Universitat, que és garantia de futur, i del Parc Científic de Lleida, que acollirà el Museu de la Ciència. Precisament, Ros ha comentat que va viatjar a la capital andalusa per veure el seu espai museístic dedicat a aquest coneixement. L’alcalde també ha fet esment del certamen de poesia i dels festivals de cinema llatinoamericans i del còmic, que a Lleida tenen la Mostra i l’Animac. En definitiva, Ros ha felicitat Granada pel progrés que ha desenvolupat basat en la seva història.

A l’acte, que ha estat conduit pel periodista i granadí Paco Castillo, ha comptat amb la presència del president de la Casa d’Andalusia, Jordi Solana, i el President de la Federació de Cases Regionals de Lleida, Cosme Garcia.

Com és habitual, al pregó li ha seguit l’homenatge als granadins de més edat que resideixen a Lleida. Les persones que han rebut aquest reconeixement han estat: José Ramón Barajas, José A. Romero Polo, Eduardo Castillo, Dolores Martín, Ana Ma Agudo, Rosario Castillo, Piedad Hernández, Julían Pérez, Pedro Manuel Martos, Antonia Aguilera, Antonio Gutiérrez, Francisco Muñoz i Guillermo Castillo.

Prèviament, José Torrente ha signat en el Llibre d’Honor de la Paeria.

Després ha tingut lloc un sopar fred al Museu de la Paeria. Un espectacle andalús ha tancat el guió institucional de la jornada, amb l’actuació dels grups Blanca Paloma, Embrujo, Granados Azabache i Albéniz, de l’Escola de Ball de la Casa de Andalucía. L’actuació ha tingut lloc a l’Acadèmia Mariana.


<< Tornar