Veure les notícies destacades   Veure totes les notícies  

Presenten a l'alcalde l'avantprojecte del Museu del Ferrocarril de Lleida

Data de publicació: 18/3/2010

S'ubicarà a l'antiga estació de Vilanoveta, als espais adjecents i a l'equipament que hi tenen l'Associació per a la Reconstrucció i Posada en Servei de Material Ferroviari Històric (ARMF)

ALCALDIA

L'Associació per a la Reconstrucció i Posada en Servei de Material Ferroviari Històric (ARMF) ha presentat a l'alcalde l'avantprojecte del Museu del Ferrocarril de Lleida, una iniciativa que compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya a través dels departaments de Cultura i Innovació, Universitats i Empresa.A la reunió amb l’alcalde han assistit representants de l’ARMF; del departament de Cultura del Govern català; el delegat dels serveis territorials d’Innovació, Universitats i Emrpesa, Vidal Vidal; i la tinenta d’alcalde Montse Parra.

L'alcalde, Àngel Ros, ha explicat que el futur museu, segons l'avantprojecte, s'ubicarà a l'edifici de l'antiga estació de Vilanoveta i els seus equipaments adjacents entre els quals hi ha els tallers de l'ARMF. Ros ha explicat que la voluntat és equipar un museu "com un espai de difusió, de recerca, d'educació i pràctica; un espai viu i vinculat al territori".

L'alcalde ha expressat la implicació de la Paeria amb el projecte i ha explicat que a partir d'ara caldrà "sumar col·laboracions també de Renfe i Adif". L'avantprojecte pressuposta la realització del museu en 4 milions d'euros.


<< Tornar