Lleida Marxa

Le texte qui suit est traduit par un traducteur automatique de Google.

Una seixantena de famílies participen en els tallers del projecte Familiari

Data de publicació: 7/12/2017

Durant els mesos d’octubre i novembre s’han fet activitats de parentalitat positiva a diversos centres educatius que s’han sumat al Familiari. Els tallers, que són novetat en aquesta segona edició del Familiari, permeten treballar la comunicació familiar, la resolució de conflictes o els recursos que hi ha a la ciutat amb l’objectiu d’enfortir les famílies i apoderar-les en la seva tasca educativa diària

REGIDORIA DE LES POLÍTIQUES PER ALS DRETS DE LES PERSONES

El projecte FAMILIARI de la Paeria ha obert la possibilitat de fer tallers grupals d’acompanyament i orientació amb famílies de les escoles de Lleida. El projecte, que aquest curs ha iniciat la segona edició, ha incorporat aquests tallers perquè, a més de les eines per abordar a casa els temes mensuals que planteja el Familiari, també es parli en grup d’altres qüestions que hi estiguin relacionades. Entre altres, de la criança positiva, la comunicació familiar, la resolució de conflictes, l’autoestima parental o dels recursos de la ciutat adreçats a famílies. La finalitat dels tallers és enfortir les famílies i apoderar-les en la seva tasca educativa diària.

Durant els mesos d’octubre i novembre el projecte ha fet aquestes activitats amb 63 famílies de set centres escolars amb els quals es treballa el Familiari, un calendari pensat per ser penjat a la nevera o a un lloc visible de la casa i que cada mes proposa un tema de salut i convivència per ser compartit i debatut en família. Precisament, en aquesta segona edició s’han incorporat dues novetats: els tallers amb les famílies i la versió del calendari adreçat a les escoles. Els temes que es treballen són els mateixos que en el calendari familiar i pretén que els i les mestres puguin reforçar l’activitat que posteriorment hauran de realitzar els infants amb la seva pròpia família. Aquest calendari escolar complementa la tasca educativa que ja realitzen els centres escolars en l’àmbit de la promoció de la salut.

El contingut de cada mes estan lligat a la commemoració de diades mundials i es tracten aspectes com l’afectivitat i la sexualitat, la igualtat de gènere, l’ús de les noves tecnologies, l’amistat, els hàbits alimentaris saludables o el lleure en família, entre d’altres. D’aquesta manera, es vol potenciar el rol educador de les famílies i promoure els factors de protecció familiars.

El Familiari, que està impulsat per la Regidoria de Polítiques per als Drets de les Persones, ha arribat a unes 2.000 famílies de la ciutat de Lleida amb fills i filles cursant 6è d’educació primària del 95% dels centres educatius de la ciutat, tant públics com concertats. També a les famílies que participen de projectes els serveis d’intervenció socioeducativa i de les ciberaules municipals.

S’amplia així la xarxa de suport parental de les famílies lleidatanes de què disposa la Regidoria. Ho fa amb programes com Preservació familiar, el programa Moneo de millora de les relacions familiars durant l’adolescència o el Servei de Salut Jove dirigits a orientar, acompanyar i reforçar els pares i mares en el seu rol parental, a fi que tinguin prou eines per poder proporcionar als seus fills/es un entorn segur i de benestar.

El projecte FAMILIARI complementa els programes educatius que s’implementen als centres escolars de la ciutat per promoure habilitats per a la vida i hàbits saludables per permetre a infants i joves portar un estil de vida saludable que els facin menys vulnerables a certes situacions de risc. Alguns d’aquest programes són l’Aventura de la vida, l’Órdago, Max a escena o Max in Love.

FAMILIARI compta amb la col·laboració del Departament d’Ensenyament i el suport del Ministeri de Sanidad, Asuntos Sociales e Igualdad a través de la Red Española de Ciudades Saludables.


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Service d'information
Téléphone 010 010 Information et conditions d'utilisation Service pour sourds ou malentendants et/ou la phonation
Adresses, téléphones et fax municipaux
paeria@paeria.cat

Voir ce site:
version Mobile | version Classique

© Ajuntament de Lleida | Avís légal
Accessibilité
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.