Lleida Marxa

Le texte qui suit est traduit par un traducteur automatique de Google.

El Dipòsit del Pla de l’Aigua obre les portes a la ciutadania els caps de setmana

Data de publicació: 11/11/2017

La visita és lliure i gratuïta. També es poden concertar visites comentades. Aquest és el primer dipòsit d'aigües de la ciutat de Lleida, construït a finals del segle XVIII per garantir el subministrament d'aigua potable a la població

REGIDORIA DE LES POLÍTIQUES A FAVOR DE LA CREATIVITAT, LA CULTURA I ELS ESPORTS

El Dipòsit del Pla de l’Aigua obre portes a la ciutadania tots els caps de setmanaperquè coneguin aquesta espai patrimonial de la ciutat. La visita és lliure, de les 12 a les 14 h, i gratuïta. També es poden concertar visites concertades. Està ubicat al carrer de Múrcia, 10.

Aquest és el primer dipòsit d'aigües de la ciutat de Lleida, construït a finals del segle XVIII per garantir el subministrament d'aigua potable a la població. Iniciat l'any 1784 i acabat 8 anys més tard, és subterrani i està cobert per sis voltes de canó que reposen sobre vint-i-cinc pilars. S'omplia de l'aigua provinent del canal de Pinyana, que es distribuïa a la població mitjançant sis fonts monumentals, algunes de les quals encara es mantenen al centre històric de la ciutat. Constitueix un espai magnífic i sorprenent, desconegut per a molts.

Aquest espai és un dels quatre que formen el Museu de l’Aigua de Lleida. És un museu de territori que explica els vincles entre la ciutat i l’aigua, aprofundint en els diferents usos que se li ha donat al llarg del temps, i custòdia el patrimoni de l’aigua de la ciutat. Està format pel campament de La Canadiense (exposicions “La força de l’aigua. El Dr. Pearson i les obres de La Canadiense a Lleida” i “Aigües del món”); els pous del gel, el molí de Sant Anastasi i el dipòsit.

Igualment, el Museu de l'Aigua (a l’avinguda de Miquel Batllori, 52) ofereix visites guiades i jornades de portes obertes als seus espais, activitats educatives per a centres educatius, rutes pels paisatges de l’aigua, activitats de difusió, exposicions temporals, recerca i publicacions.

Per a més informació i visites concertades al telèfon: 973 211 992.


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Service d'information
Téléphone 010 010 Information et conditions d'utilisation Service pour sourds ou malentendants et/ou la phonation
Adresses, téléphones et fax municipaux
paeria@paeria.cat

Voir ce site:
version Mobile | version Classique

© Ajuntament de Lleida | Avís légal
Accessibilité
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.