Lleida Marxa

Le texte qui suit est traduit par un traducteur automatique de Google.

Enfocaments i eines per entendre el valor de la transparència

Data de publicació: 11/11/2017

Aquest ha estat tema en què s’ha centrat la jornada impulsada per la Regidoria de Participació Ciutadana sobre l’aplicació de la Llei Catalana 19/2014

REGIDORIA DE LA PARTICIPACIÓ CIUTADANA, DRETS CIVILS I COOPERACIÓ

Els representants d’una trentena d’entitats de la ciutat han participat aquest dissabte en la jornada sobre transparència organitzada per la Regidoria de Participació Ciutadana. El tinent d’alcalde i regidor d’aquesta àrea, Joan Gómez, ha agraït l’interès dels participants i els ha convidat a participar en les altre dues sessions sobre la participació i les seus electròniques en el tercer sector.

El professor associat del Departament de Periodisme i Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona, el Doctor Pedro Molina, ha estat l’encarregat de presentar l’aplicació de la Llei Catalana 19/2014. L’objectiu ha estat traslladar enfocaments i eines per a entendre el valor de la transparència; conèixer les obligacions legals i explicar la garantia del retiment de comptes i de la responsabilitat en la gestió de les subvencions públiques. L’avaluació dels requisits legals en relació a la informació que ha d’aparèixer a les webs de les entitats ha estat un dels aspectes en els quals s’ha posat especial atenció.

Les entitats sense ànim de lucre obligades per aquesta Llei són fundacions del sector públic; persones jurídiques que perceben fons públics per a funcionar o per a dur a termes llurs activitats; entitats privades que reben ajuts o subvencions per més de 100.000 € anuals; entitats privades que reben ajuts o subvencions per més de 5.000 € anuals i que almenys el 40 % dels seus ingressos anuals procedeixi de subvencions o ajuts públics i entitats adjudicatàries de contractes del sector públic.

Les jornades (consular Fulletó informatiu adjunt) formen part del Pla de Formació Contínua de la Regidoria. Les diferents sessions s’imparteixen a l’Aula d’Informàtica 1.08 (1a planta) de l’edifici Polivalent del Campus de Cappont de la Universitat de Lleida. El curs compta amb la col·laboració de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària de la Generalitat de Catalunya i la UdL.

 


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Service d'information
Téléphone 010 010 Information et conditions d'utilisation Service pour sourds ou malentendants et/ou la phonation
Adresses, téléphones et fax municipaux
paeria@paeria.cat

Voir ce site:
version Mobile | version Classique

© Ajuntament de Lleida | Avís légal
Accessibilité
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.