Lleida Marxa

Le texte qui suit est traduit par un traducteur automatique de Google.

El Castell de Gardeny, recreat amb elements templers de llana i fil teixits per la Guerrilla del Gilda

Data de publicació: 10/11/2017

L’acció s’inclou dins el 10è aniversari del Centre d’Interpretació de l’Ordre del Temple de Gardeny

REGIDORIA DE PROMOCIÓ DE LA CIUTAT, DEL COMERÇ, DEL TURISME I DE L'OCUPACIÓ I L'EMPRENEDORIA

Turisme de Lleida ha impulsat una nova acció al Castell de Gardeny amb motiu del 10è aniversari del Centre d’Interpretació de l’Ordre del Temple. La Guerrilla de Gilda ha estat la protagonista d’aquesta nova activitat en què les teixidores d’aquest col·lectiu han ambientat el Castell amb elements decoratius vinculats a l’època templera. Les recreacions, fetes de llana i fil, tenen una significació històrica i commemorativa, alhora que solidària.

La Guerrilla del Gilda va començar diumenge la “nova missió” i durant la setmana ha acabat de teixir la decoració templera, amb punt de creu – segell personal de la Guerrilla- que quedarà instal·lada al refectori del castell. El treball s’ha fet “in situ”, aportant material creatiu i original i deixant la seva empremta en unes parets de més de 800 anys. Les “Gildes” han teixit una de les parets per penjar-hi una creu templera que ennobleix l’estança del refectori.

L’Institut Municipal d’Ocupació (IMO) ha col·laborat amb aquest treball, amb la fabricació de la reixa i la creu per fer el tapís templer. Els visitants podran gaudir de la recreació d’aquest escenari templer durant la visita que facin a l’espai patrimonial.

La proposta sorgida des de Turisme de Lleida segueix la línia de treball iniciada per buscar nous públics i estratègies per donar a conèixer el Centre Patrimonial del Castell dels Templers. Així, promou accions diverses per donar-li visibilitat i posicionar-lo en la ment dels lleidatans i les lleidatanes.


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Service d'information
Téléphone 010 010 Information et conditions d'utilisation Service pour sourds ou malentendants et/ou la phonation
Adresses, téléphones et fax municipaux
paeria@paeria.cat

Voir ce site:
version Mobile | version Classique

© Ajuntament de Lleida | Avís légal
Accessibilité
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, amb el suport del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de suport a les persones emprenedores emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el cofinançament del Fons Social Europeu.