Lleida Marxa

Le texte qui suit est traduit par un traducteur automatique de Google.

L'alcalde destaca que "és imprescindible donar sang per salvar vides i ajudar els altres"

Data de publicació: 4/10/2017

Visita la catorzena Marató de Donació de Sang de Lleida, que se celebra avui fins a les deu del vespre a la Biblioteca Pública

Enguany, la iniciativa se centra en la donació de plasma i la identificació dels grups sanguinis

ALCALDIA

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha participat avui en l'inici de la catorzena Marató de Sang de Lleida, que té lloc avui, des de les deu del matí a les deu del vespre, per recollir donacions a la Biblioteca Pública de Lleida. Ros ha destacat que "Lleida ha de guanyar també la batalla de la solidaritat. Sempre estem a dalt de tot en el rànquing en donació de sang, de medul·la, de teixits. És imprescindible per salvar vides i per ajudar els altres".

A més, l'alcalde ha felicitat el Banc de Sang, les associacions de donants i els lleidatans i lleidatanes que són voluntaris donants de sang per la seva contribució a aquesta important tasca. "Alguns han tingut la sort de no comprovar com d'important és la donació de sang. Jo sí, era donant fins que fa quatre anys em van operar del cor i en vaig rebre. Vaig ser receptor de la solidaritat dels altres. Gràcies als que són donants", ha explicat també el Paer en Cap. Ros ha recollit en nom de l'ajuntament el diploma que el Banc de Sang ha entregat a una quinzena d'entitats i persones per la seva col·laboració en aquesta important missió social.

La Marató de Sang d'enguany es centra també en la donació de plasma, que es pot fer a banda de la de sang i que requereix unes màquines especials. A més, també es fa especial èmfasi en aquesta edició en el coneixement dels grups sanguinis, ja que quatre de cada deu catalans desconeixen quin és el seu. La jornada porta com a lema "La teva sang diu coses. Comparteix-la" i s'espera arribar a més de 300 donacions al final del dia, ha explicat Juanma Sánchez, director del Banc de Sang i Teixits de Lleida. A més, ha recordat que cap hospital pot funcionar sense sang. Cada donació de sang salva tres vides i només suposa uns quinze minuts, tot i que si es dóna plasma, cal estar-s'hi una estona més, uns quaranta minuts.

A més de les donacions, la jornada també compta amb activitats complementàries com actuacions musicals, balls, caricatures, fotos i castells i s'anima als participants a compartir-ho a les xarxes mitjançant l'etiqueta #msanglleida. La Fecoll regala tiquets per la fira Cervisia, que es celebra al novembre, als donants de sang durant la Marató i els pròxims dies a l'Arnau de Vilanova.


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Service d'information
Téléphone 010 010 Information et conditions d'utilisation Service pour sourds ou malentendants et/ou la phonation
Adresses, téléphones et fax municipaux
paeria@paeria.cat

Voir ce site:
version Mobile | version Classique

© Ajuntament de Lleida | Avís légal
Accessibilité
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.