Regidoria de Drets civils, Cooperació i Igualtat de l'Ajuntament de Lleida
La Paeria
                                               

   Conèxier l'Àrea   
   Codesenvolupament   
   KooXacció   
   Agermanament
  Lérida-Lleida
  
   Solidàrium   
   Mirades al sud   
   Cinemón   
   Mon Món   
   Mirades   
   Colòmbia en Viu   
   Pla director 2013-2016   
   Agenda   
   Convocatories   
   Intervencions   

Mirades

Mirades Tv és un programa que té com a objectiu mostrar situacions reals d'integració i cohesió social de persones de diverses procedències que viuen a Lleida i tendir ponts entre cultures. 

El programa

El programa “MIRADES”, tracta de crear un espai dirigit a fomentar la sensibilització de la ciutadania entorn als valors de solidaritat. Pretenem donar una visió innovadora del fenomen de la migració fugint del discurs teòric per mostrar exemples reals de convivència i d'integració, en el que les persones migrades són agents socials actius al municipi que participen activament en els diferents espais socials, culturals, esportius, educatius... de la ciutat.

Per això contem amb el recolzament, no tan sols dels col·lectius de persones migrades del municipi, sinó també amb la participació de les entitats ciutadanes de tot tipus, que per la seva implicació en el teixit social de la ciutat i la seva proximitat als ciutadans i ciutadanes transmeten valors solidaris i fomenten la cohesió social en els seus àmbits d'actuació, com a conseqüència els seus efectes positius reverteixen en la ciutadania en general.

La plena participació activa en els diversos àmbits de la societat i la vida pública fomenten la relació intercultural, l'aprenentatge mutu, l'arrelament i el sentiment de pertinència, significa el veritable abast de la condició de ciutadà per a tota persona independentment del seu origen, característiques, ideologies o tradicions.

Les persones migrades establertes en el municipi de Lleida, no coneixen les activitats socials, culturals, educatives, esportives…. (potencial de participació) que disposa la ciutat: No existeixen a nivell local espais d'informació i comunicació que potenciïn una relació d'intercanvi i interculturalitat, parlem d'espais de comunicació vinculats a les noves tecnologies als mitjans de comunicació audiovisuals.

És necessari a través d'aquests mitjans continuar trencant tòpics i estigmes característics de la societat d'acollida i lluitar contra el racisme i la xenofòbia, és per aquest motiu que és necessari treballar entorn a la difusió, donant a conèixer les experiències i històries de vida de les persones que participen en aquest projecte.

Les persones migrades residents a Lleida (joves, dones, i famílies en general…) no participen activament de la vida social. Crear ponts entre col·lectius, crear acostament i comprensió, sobretot entre la població autòctona del municipi, cap a la presència de població estrangera assentada en el municipi potencia una major integració cultural.

Aquest programa que pretén fomentar l'acollida i integració de les persones migrades, potenciant la seva participació activa especialment famílies, joves i dones evitant l'aïllament entorn a la comunitat d'acollida i també enfront del grup cultural al que pertany, fomentant l'arrelament i la interrelació d'aquestes persones en el municipi de Lleida s'emet els dimecres de forma quinzenal, a les 20:45h.

Visiteu la web del programa

lleidatelevisio.xiptv.cat/mirades


Objectius

  • Fomentar la convivència i la cohesió social entre els ciutadans i ciutadanes a través de l’aprenentatge mutu, la relació intercultural i l’intercanvi d’experiències.
  • Donar a conèixer altres cultures existents al municipi.
  • Mostrar exemples reals de convivència i d'integració, en el que les persones migrades són agents socials actius al municipi
  • Potenciar la participació activa dels col·lectius en els diferents espais socials, culturals, esportius, educatius... de la ciutat
  • Oferir recursos per a l’educació en valors.

Mirades© Regidoria de Drets Civils, Cooperació i Igualtat de l'Ajuntament de Lleida.