Regidoria de Drets civils, Cooperació i Igualtat de l'Ajuntament de Lleida
La Paeria
                                               

   Conèxier l'Àrea   
   Codesenvolupament   
   KooXacció   
   Agermanament
  Lérida-Lleida
  
   Solidàrium   
   Mirades al sud   
   Cinemón   
   Mon Món   
   Mirades   
   Colòmbia en Viu   
   Pla director 2013-2016   
   Agenda   
   Convocatories   
   Intervencions   

Mon Món

Mon món és un material pedagògic que facilita recursos per impulsar la solidaritat i la tolerància treballant tant amb els joves com amb entitats ciutadanes que es dediquen a aquesta tasca.

Es tracta d’una proposta didàctica que fomenta el coneixement de la realitat dels pobles d’arreu fent prendre consciència de la responsabilitat individual i col·lectiva en el funcionament de la societat i donant pautes i alternatives per pronunciar-se davant de situacions d’injustícia i d’exclusió social.

Sovint els successos que s’esdevenen al món passen per la nostra vora sense que tinguem temps de reflexionar-hi; molts, directament els ignorem. De vegades tenim dificultats per identificar on es troben els diferents països del món i encara ens queda més lluny l’aspecte cultural i social dels diferents pobles. Aquest fet, en certa mesura, s’esdevé pel ritme de vida que marca la societat actual, en què preval el benestar individual enfront el col·lectiu.

Aquest material didàctic dóna a conèixer el món des de la perspectiva global fins a la local (a la nostra ciutat de Lleida) i ofereix eines educatives transversals per a la reflexió des de les diferents perspectives curriculars, així com alternatives perquè hi pugui haver un canvi d’actitud dels nostres joves.

Aquesta carpeta didàctica va adreçada principalment a estudiants d’educació secundària obligatòria. De tota manera, el llenguatge senzill i entenedor i la transcendència dels seus continguts el fa ajustable a les conveniències de qualsevol centre educatiu i qualsevol entitat de les que treballen en el camp de la solidaritat, la cooperació en el desenvolupament i l’educació en el temps de lleure.

Hem de tenir en compte que la població a la qual s’adreça aquest material no només es troba en els centres educatius, sinó també en els centres cívics, al carrer, a les associacions d’acció social, lúdiques, esportives...nt el dret a la informació i a la reflexió, a l’esperit crític i a la mobilització social.

Visiteu la web de Mon Món:

www.paeria.cat/dcci/monmon

Mon Món

Pretenem donar suport al procés de “pensar globalment i actuar localment” fomentant el dret a la informació i a la reflexió, a l’esperit crític i a la mobilització social.
© Regidoria de Drets Civils, Cooperació i Igualtat de l'Ajuntament de Lleida.