Regidoria de Drets civils, Cooperació i Igualtat de l'Ajuntament de Lleida
La Paeria
                                               

   Conèxier l'Àrea   
   Codesenvolupament   
   KooXacció   
   Agermanament
  Lérida-Lleida
  
   Solidàrium   
   Mirades al sud   
   Cinemón   
   Mon Món   
   Mirades   
   Colòmbia en Viu   
   Pla director 2013-2016   
   Agenda   
   Convocatories   
   Intervencions   

Solid

Solidarium és una fira d’entitats solidaries de la ciutat de Lleida que es duu a terme de forma anual el 3er cap de setmana d’octubre.

La fira

Per dur a terme aquesta activitat, cadascuna de les entitats interessades disposa d’un espai propi per donar a conèixer la seva entitat. Paral·lelament i per tal de unificar esforços en l’execució d’aquesta acció de sensibilització, al mateix espai es troba:

  • La Mostra al carrer d’Informació i Documentació per al Desenvolupament, organitzat per l’Oficina de Desenvolupament i Cooperació de la Universitat de Lleida, l’activitat està adreçada a la ciutadania interessada en temes de cooperació internacional, drets humans, globalització, conflictes, gènere, infància, educació, ecologia, comerç just i economies alternatives i s’ofereix una mostra de material (llibres, jocs, revistes, etc.) al qual tothom hi pot tenir accés.
  • Una petita cafeteria de Comerç Just, on les entitats que treballen el comerç just a la ciutat s’organitzen per a oferir aquest servei.
  • L’espai Actuem, on es duran a terme les diferents obres de teatre, dansa i música, concurs de contes amb les escoles i xocolatada de comerç just.
  • L’espai de jocs, amb la fira del comerç internacional, consisteix en un conjunt de jocs que introdueixen els principis bàsics que regeixen les relacions comercials nord-sud.
  • L’espai de tallers, on es realitzaran tallers per a nenes i nenes.

D’altra banda també es realitza:

  • Mercat d’Intercanvi amb les escoles, diumenge al matí.
  • Exposicions simultànies a diferents espais de la ciutat durant tot el mes d’octubre als vestíbuls de les diferents facultats i centres cívics.

Visiteu la web del Solidàrium

www.solidarium.cat

Es tracta d’una fira que pretén oferir la possibilitat de conèixer la xarxa solidària de Lleida i les diferents activitats, recursos, materials didàctics i de sensibilització que les ONGD i entitats tenen a disposició.


Solid© Regidoria de Drets Civils, Cooperació i Igualtat de l'Ajuntament de Lleida.