Regidoria de Drets civils, Cooperació i Igualtat de l'Ajuntament de Lleida
La Paeria
                                               


    
Malgrat haver transcorregut més de mig segle de la Declaració Universal dels Drets Humans, aquests encara es continuen vulnerant. Sovint pensem que això succeeix lluny de casa nostra, a països que no han conegut sistemes democràtics de representació. Però si fem un cop d’ull al nostre voltant ens adonarem que als nostres carrers, al nostre barri, a la nostra ciutat hi ha coses que no funcionen. O almenys no funcionen de la mateixa manera per a tothom.

I és que, tot i anar moltes vegades de bracet, una cosa és la diversitat i una altra la desigualtat. Mentre la primera és desitjable, perquè fomenta que les persones interactuin i s’entenguin a partir del respecte a les diferències, la segona és una lacra que cal erradicar. I precisament perquè les societats modernes són dinàmiques, amb una reorganització constant de les seves relacions, hem d’aprofitar aquest terreny per avançar en la millora de la convivència entre les persones.

Des de la Regidoria de Drets Civils, Cooperació i Igualtat es pretén, per una banda, millorar el coneixement i difusió dels Drets fonamentals a la ciutadania, ja que la consciència de ser subjecte de drets, i no només de deures, és fonamental i, per altra, vetllar per tal de garantir el seu compliment. Per tot això, aquesta pàgina web vol ser, abans de tot, una eina. A banda de donar a conèixer el que es realitza des de la Regidoria, es tracta també de posar a l’abast diferents documents bàsics que us poden ser d’interès i ajuda i de recollir les vostres propostes.

Perquè una ciutat està composada per les persones que hi viuen i la fan seva, i la seva implicació és la millor manera, la més eficaç, de fer-la el més enriquidora possible. 1. Àrea de Drets Civils
© Regidoria de Drets Civils, Cooperació i Igualtat de l'Ajuntament de Lleida.