Lleida Marxa

Data de publicació: 7/11/2017

Lleida participa a El Contenidor d’Or, el concurs que premia el reciclatge de vidre


La campanya, impulsada per Ecovidrio, vol conscienciar sobre la importància i els beneficis de reciclar els envasos de vidre

El concurs premia el municipi que més augmenti cada mes el seu nivell de reciclatge de vidre

Lleida és una de les dotze ciutats catalanes que competeixen per aconseguir El Contenidor d’Or i el premi final consisteix en una dotació econòmica per a un projecte amb retorn social per al municipi

REGIDORIA DE L'HÀBITAT URBÀ I RURAL I LA SOSTENIBILITAT

L'Ajuntament de Lleida participa en el concurs "El Contenidor d'Or, posat en marxa per Ecovidrio, una entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge d’envasos de vidre a Espanya, per premiar el compromís de la ciutadania amb el reciclatge de vidre. 

La iniciativa, en la qual hi participen dotze ajuntaments catalans, té com a objectiu incrementar la taxa de reciclatge de vidre (és a dir, els quilos de vidre que es reciclen per cada habitant) en els municipis participants a partir de la mobilització de la ciutadania, així com posar en valor els beneficis ambientals, socials i econòmics del reciclatge.

La competició va començar l’1 de novembre i s’allargarà fins al 30 d’abril de 2018. Durant aquest període, cada mes es quantificaran els residus de vidre que es reciclen en cada municipi participant i es compararan amb els reciclats durant el mateix mes de l’any anterior. Es tracta que cada ciutat superi la seva pròpia taxa de reciclatge de vidre, i la que aconsegueixi l’increment més gran, per sobre de la resta de participants, serà la guanyadora.

Els municipis que concursen són: Lleida, Badalona, el Prat de Llobregat, Girona, Granollers, Rubí, Sant Boi de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Tarragona, Viladecans, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú.

Premis mensuals i un gran guanyador final

Cada mes, el municipi que més augmenti, en percentatge, el vidre reciclat aconseguirà El Contenidor d’Or, el trofeu que lluirà en un espai emblemàtic de la ciutat en reconeixement del compromís de tots els veïns amb el reciclatge del vidre.

En finalitzar els sis mesos de concurs, el municipi que més hagi augmentat la taxa de reciclatge de vidre serà el guanyador final i podrà fer realitat un projecte de ciutat, com per exemple un parc infantil, un projecte d’una entitat o ONG local, materials per a un equipament cultural o associatiu o el patrocini d’un equip esportiu.

A més, per celebrar la victòria del municipi s’organitzarà una gran festa oberta a tothom, amb activitats i tallers per a tota la família. 

Tota la informació, a un clic

L’actualitat de la competició es podrà seguir a través de la pàgina web elcontenidordor.cat, on, a més de consultar el rànquing i conèixer mensualment el municipi guanyador, es podran llegir els detalls del concurs i els motius per reciclar els envasos de vidre. D’altra banda, amb l’objectiu de donar a conèixer aquesta iniciativa i de mobilitzar els ciutadans, es distribuiran cartells i fullets del concurs a les entitats i edificis municipals de Lleida.

Beneficis del reciclatge de vidre

El 100 % del vidre dipositat al contenidor verd es recicla i s’utilitza per fabricar nous envasos de vidre, aconseguint nombrosos beneficis mediambientals, socials i econòmics. Amb un gest tan senzill com separar els residus d’envasos de vidre i llençar-los a l’iglú verd, es redueixen les emissions de CO2 i el consum d’energia, s’estalvien matèries primeres, es frena la crescuda dels abocadors i es creen nous llocs de treball.

Dades del reciclatge de vidre a Lleida

La participació en el concurs permetrà fer de Lleida una ciutat més compromesa amb el medi ambient i aconseguir incrementar la quantitat de residus d’envasos de vidre que es reciclen per habitant.

L’any passat es van reciclar a la ciutat un total de 1.967.000 quilos d’envasos de vidre, fet que suposa que cada persona va reciclar una mitjana de 14,24 kg.

En total, a Lleida hi ha instal·lats 476 contenidors per als residus d’envasos de vidre, la qual cosa representa una mitjana de 290 habitants per contenidor. 

Sobre Ecovidrio

Ecovidrio és l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya des de 1998. La companyia s’encarrega de gestionar íntegrament la cadena de reciclatge d’aquest material —recollida selectiva, transport i tractament dels residus d’envasos de vidre i la seva posterior comercialització—, incloses les iniciatives de sensibilització.

Ecovidrio proporciona un servei públic i universal als ciutadans i posa a disposició de les companyies que envasen els seus productes en vidre un model de gestió eficaç i eficient, tant des de la perspectiva ambiental com econòmica. Actualment, un total de 8.000 companyies envasadores fan possible el sistema de reciclatge. Els sectors integrats a Ecovidrio representen més del 3 % del PIB espanyol i comercialitzen el 99 % dels envasos de vidre.


Versió de la notícia per imprimir


Compartir

 << Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.