Lleida Marxa

Data de publicació: 7/10/2017

Tornen ‘Les Bruixes del Pont del Boc’ a la partida Copa d’Or i Sot de Fontanet


Els veïns i veïnes reviuen les tradicions i costums de l'Horta de Lleida amb la representació teatral, un mercat d'oficis i un sopar medieval

FESTES

Les Bruixes del Pont del Boc de Biterna han tornat aquest dissabte a la partida de Copa d’Or i Sot de Fontanet per representar el seu espectacle, que enguany arriba a la vuitena edició. El tinent d’alcalde Rafael Peris, acompanyat dels regidors Paco Cerdà i Daniel Rubio, ha assistit a la representació de la llegenda, que s’ambienta a l’època medieval i en la qual hi participen uns 200 voluntaris, dels quins 71 fan d’actors i actrius.

Més de trenta entitats, associacions i empreses de la ciutat col·laboren amb aquest espectacle, dirigit per Anna Gairí i organitzat per l’associació de veïns de la partida, que amb aquesta activitat reivindiquen uns indrets emblemàtics de l’Horta i la seva riquesa patrimonial, com el Pont del Boc de Biterna, alhora que donen a conèixer una llegenda, una història de bruixes, dimonis i judicis, amb el viaducte com a protagonista. En aquesta representació es recorda la cacera que van patir moltes dones, acusades de bruixes, patint injustícies pel sol fet de ser llevadores o tenir coneixements de medicines naturals.

Al Xoperal d’en Tòfol s’ha instal·lat un mercat d’oficis i jocs, amb una quinzena de parades. Titelles, malabars i contes han estat algunes de les propostes per als centenars de persones que han assistit a la representació, que té quatre escenaris i que obliga el públic a desplaçar-se d’un a l’altre per seguir la narració. En finalitzar l’obra, hi ha hagut un sopar medieval.

‘Les Bruixes del Pont del Boc’ ha estat una bona oportunitat per passejar per les partides de l’Horta de Lleida, compartir el Xoperal del Tòfol, amb actors, artesans, bruixes, tastar vi i sopes de farigola, olorar herbes curatives i sabons, passejar il·luminant la fosca nit amb les torxes, en processó, fins a descobrir el pont del Boc de Biterna, al camí vell d’Albatàrrec i sobres les aigües del rierol de La Femosa.


Versió de la notícia per imprimir


Compartir

 << Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.