Lleida Marxa

Data de publicació: 7/10/2017

TV Lleida emetrà el pròxim dijous l’òpera ‘Goyescas o los majos enamorados’


L’Ajuntament de Lleida va estrenar el 7 de maig, al Teatre de la Llotja, aquesta producció musical que serà redifosa altres tres vegades els dies següents

REGIDORIA DE LES POLÍTIQUES A FAVOR DE LA CREATIVITAT, LA CULTURA I ELS ESPORTS

TV Lleida emetrà la pròxima setmana durant quatre dies l’opera ‘Goyescas o los majos enamorados’, una producció de l’Ajuntament de Lleida, que va ser estrenada el passat 7 de maig al Teatre de la Llotja.

El primer dia d’emissió serà el 12 d'octubre, a les 21.30 h, i la resta el divendres, a les 12 del migdia; el dissabte, 14 d'octubre, a les 22.30 h, i l’endemà, diumenge, a les 13 h.

Enric Granados va morir ara fa cent anys en el viatge de tornada procedent de Nova York després d’estrenar ‘Goyescas’ al Metropolitan Opera d’aquella ciutat. Va morir ofegat amb la seva esposa quan intentava salvar-la del naufragi que un submarí alemany va ocasionar al vaixell en què viatjaven.

L’Ajuntament de Lleida va produir aquesta òpera, la més coneguda del repertori de Granados per seguir celebrant els 100 anys de la seva mort. És una peça musical on l’amor i el desamor, la gelosia i l’enfrontament, la festa, la dansa i l’alegria són presents. Tots aquests temes són universals i segueixen sent actuals en el dia d’avui i és per això que també volem que sigui una posada en escena actual. L’espai i el moviment dels intèrprets, juntament amb la música, seran el fil conductor per explicar aquesta història. Tot el moviment escènic, realitzat per col·laboradors lleidatans, estarà acompanyat per un grup de ballarins d’arrels de dansa espanyola amb la complicitat de la dansa contemporània.


Versió de la notícia per imprimir


Compartir

 << Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.