Lleida Marxa

Data de publicació: 18/7/2017

El Pla de Barris del Centre Històric de Lleida finalitza amb una inversió que supera els 15,5 milions d'euros


Les transformacions urbanístiques al Centre Històric els darrers anys han permès requalificar i reformar l’espai físic del barri, segons es desprèn d’un informe realitzat per un equip d’experts de la Universitat de Lleida coordinat pel Doctor en Geografia Daniel Paül

PLA DE BARRIS DEL CENTRE HISTÒRIC

El Pla de Barris del Centre Històric de Lleida ha finalitzat amb una inversió que supera els 15,5 milions d’euros i un estat d’execució del 92,43%, segons es desprèn de l’informe final realitzat per un equip d’experts de la Universitat de Lleida, coordinat pel Doctor en Geografia Daniel Paül. 

L’informe també ha conclòs que “les transformacions urbanístiques al Centre Històric els darrers anys han permès requalificar i reformar l’espai físic del barri” i que “la inversió en nous equipaments d’ús col·lectiu ha creat noves centralitats”. A més, es destaca que “el pes de les accions socials ha estat rellevant i continu, tot i que la visibilitat dels resultats es donarà a llarg termini i que el context no sempre ha afavorit assolir els objectius previstos”. 

L’estudi també posa de manifest que el 95% dels indicadors de resultats presenten unes dades satisfactòries en relació a les previsions inicials. El 85,7% dels indicadors de realització s’han assolit de forma clara, el 82,1% dels objectius globals del programa s’han complert i el 77,8% dels indicadors del programa –des de 2005, moment de la presentació del Pla de Barris- s’han mantingut o millorat. 

El Comitè d’Avaluació i Seguiment del Pla de Barris del Centre Històric, format per l’Ajuntament de Lleida, la Generalitat de Catalunya i entitats veïnals, associacions i diversos agents econòmics i socials, ha donat a conèixer avui aquestes dades en un acte celebrat al Convent de Santa Clara, que ha comptat amb la presència del Secretari d’Habitatge i Millora Urbana de la Generalitat, Carles Sala, així com la tinenta d’alcalde i regidora de la Gestió dels Recursos Municipals, La Hisenda Municipal i les Polítiques de Transparència, Montse Mínguez, i el coordinador de l’estudi, Daniel Paül. 

Mínguez ha valorat molt positivament l’execució del Pla de Barris al Centre Històric de Lleida, que ha suposat un volum d’inversió de 15.534.086,34 euros sobre una aportació prevista inicial de 16.807.145 euros. “El Pla de Barris ha suposat un impuls molt important pel que fa a la remodelació del Centre Històric de Lleida”. 

El coordinador de l’informe, Daniel Paül, és Doctor en Geografia per la Universitat de Lleida i postgrau en Geografia en Ordenació del Territori i gestió del Medi Ambient per la Universitat de Girona i actualment professor de la UdL.  


Versió de la notícia per imprimir


Àudio
Tall de veu de la tinenta d'alcalde Montse Mínguez sobre el Pla de Barris del Centre Històric (1,5 MB)


Compartir

 << Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.