Lleida Marxa

Data de publicació: 1/3/2016

'Las abuelas solares de Burkina Faso', 'Transexualitat: El meu fill vol ser una nena' i 'Mujeres con los pies en la tierra', treballs guanyadors del IX Premi Mila de Periodisme per a la igualtat de gènere a Lleida


S'han presentat 25 treballs, cinc més que en l'edició anterior 

REGIDORIA DE SEGURETAT CIUTADANA I DE LES POLÍTIQUES PER AL CIVISME I LA IGUALTAT

La regidora de Polítiques d’Igualtat, Sara Mestres, i el president del Col·legi de Periodistes de Catalunya a Lleida, Rafa Gimena, han donat a conèixer aquest dimarts el nom de les persones guanyadores de la IX edició del Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida. Aquest certamen té l’objectiu de fomentar les polítiques de promoció de la dona de forma transversal a través de la difusió dels treballs periodístics premiats en els mitjans de comunicació. En l’edició d’aquest any s’han presentat 25 treballs, cinc més que l’any passat. 

En la categoria de ‘ Mitjans digitals’, el guanyador ha estat el treball de Benoît Cros titulat ‘Las abuelas solares de Burkina Faso’, publicat a Eldiario.es. 

Per la seva banda, en la categoria ‘Audiovisual’ s’ha premiat el reportatge ‘Transexualitat: El meu fill vol ser una nena’ d’Enric Pinyol i Àlex Francès. Aquesta producció fou emesa per TV3. 

En la categoria de ‘ Premsa escrita’, el treball premiat és ‘ Mujeres con los pies en la tierra’ de Mónica Pellicia, publicat a El Periódico de Catalunya. 

Finalment, la categoria de  ‘Fotoperiodisme’ ha quedat deserta. 

Els premis lliurats consisteixen en una dotació econòmica de 1.500 euros per a cada categoria. 

Tant Sara Mestres com Rafa Gimena han valorat positivament aquesta edició sobretot pel que fa a l’augment de participació. D’altra banda, el jurat també ha destacat la publicació de treballs d’investigació periodística en temes d’igualtat i amb perspectiva de gènere durant tot l’any, i no només coincidint amb la data del 8 de març i 25 de novembre.   

L’acte de lliurament de la IX edició del Premi Mila de Periodisme per a la Igualtat de Gènere a Lleida i de la XI Beca Cristina de Pizan tindrà lloc el proper dijous 10 de març, a les 19 h. de la tarda, al Saló de Plens de la Paeria, en el marc dels actes organitzats per l’Ajuntament de Lleida en motiu del 8 de març, Dia Internacional de les Dones. 


Versió de la notícia per imprimir


Compartir

 << Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.