Lleida Marxa
Inici Notícies

Llum verda a l’aprovació inicial de la modificació de l’Ordenança de neteja viària i gestió de residus de Lleida

Data de publicació: 7/10/2016

-El ple ha aprovat el nomenament de Llorenç Corbella com a nou director tècnic d’Arts Escèniques i remetre en termini el Compte General 2015 a la Sindicatura de Comptes, que ha obtingut 12 vots a favor i 15 en contra

-El Ple de l’Ajuntament ha aprovat per unanimitat una moció a favor de la reforma horària, un projecte de voluntariat al Centre d’acollida d’animals de companyia de Lleida, una moció en suport dels acords de pau a Colòmbia, una de suport a la proposició de llei per la reparació de les víctimes del franquisme, una moció per una rebaixa de les tarifes i millores en els abonaments de RENFE per trajectes d’alta velocitat que connecten Lleida i Barcelona i, finalment, una pel seguiment de les mocions aprovades al ple. Per altra part, ha tombat la moció de rebuig a la resolució del Parlament sobre l’Informe i Conclusions de la Comissió d’Estudi del Procés Constituent, malgrat que s’ha pronunciat a favor de la legitimitat de les institucions catalanes i el compromís en la defensa de l’Estat de Dret.

PLE DE LA CORPORACIÓ

El Ple de l’Ajuntament de Lleida ha donat llum verda avui a l’aprovació inicial de la modificació de l’Ordenança de neteja viària i gestió de residus de Lleida amb els vots favorables dels grups municipals del PSC, Ciutadans i ERC, les abstencions de CiU, PP i Crida i els vots en contra del Comú de Lleida. També s’ha aprovat el nomenament de Llorenç Corbella com a nou director tècnic d’Arts Escèniques i remetre en termini el Compte General 2015 a la Sindicatura de Comptes, expedient que ha comptat amb 12 vots a favor i 15 en contra.

L’objectiu de l’ordenança és gestionar correctament els residus per part dels productors i/o posseïdors, fer un bon ús dels serveis municipals de recollida i millorar les condicions de neteja dels espais privats i de la via pública del municipi. Aquest document regulador preveu la reorganització en els serveis de recollida, entre les quals hi ha la implantació de la recollida comercial porta a porta a grans productors, que pretén la millora de la recollida selectiva a la ciutat.

La recollida manual porta a porta de les fraccions de residus de paper i cartró, vidre, envasos, fracció orgànica i fracció de rebuig es realitzarà per mitjà de la cessió de contenidors identificats i en funció de la tipificació del gran productor, que s’establirà per la producció de fraccions de més de 40 litres diaris de FORM (fracció orgànica de residus municipals), 50 litres diaris de resta o vidre o 80 litres diaris de paper i cartró o envasos

L’ordenança pretén facilitar al màxim la gestió dels residus, amb la complicitat dels agents implicats, i alhora evitar veure bosses, cartrons i altres tipus de residus al carrer.

La primera fase de la recollida comercial es podria posar en marxa al novembre, establint la recollida de les fraccions, els contenidors, els horaris, condicions…

Llorenç Corbella, nou director tècnic d’Arts Escèniques

El Ple ha aprovat el nomenament de Llorenç Corbella com a nou director tècnic d’Arts Escèniques dels equipaments municipals de Lleida amb els vots a favor dels grups municipals del PSC, CiU, C’s i PP i l’abstenció d’ERC-Avancem, la Crida-CUP i el Comú.

Corbella (Vallfogona de Riucorb) està especialitzat en vestuari i escenografia i la seva trajectòria professional ha estat sempre vinculada al món de les arts escèniques. Ha estat reconegut amb dos premis pel seu treball com a escenògraf: el Premi de la Crítica de Barcelona (1999) per Mesura per Mesura (dir. de Calixte Bieito) i el Premi Max d'Escenografia (1998) per Guys & Dolls (dir. De Mario Gas). El dos espectacles amb producció del Teatre Nacional de Catalunya. Darrerament ha estat responsable de la direcció artística de la Fira del Teatre al Carrer de Tàrrega , entre els anys 1984 i 85 i també del 2003 al 2006.

L'activitat d'escenògraf l'ha alternat amb activitat pedagògica impartint classes a l'Institut del Teatre de Barcelona i cursos a diferents entitats i col·lectius.

Per una altra part, l’Ajuntament de Lleida ha aprovat al ple municipal remetre en termini el Compte General 2015 a la Sindicatura de Comptes, un expedient que ha comptat amb 12 vots a favor (PSC i C’s) i 15 en contra (Comú, la Crida-CUP, PP, ERC-Avancem i CiU).

De la resta dels punts de l’ordre del dia, el ple municipal ha donat llum verda a l’acord d’agermanament entre la ciutat de Lleida i Castelló, a la proposta del Servei d’Educació per a la ratificació dels convenis de col·laboració entre l’Ajuntament de Lleida i els diferents centres i entitats per a la realització de pràctiques en els diferents centres municipals, amb les abstencions de la Crida-CUP i el Comú, i a la proposta canvi de denominació de llocs de treball adscrits a l’àmbit de Promoció i Gestió de l’Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat, en aquest cas amb els vots a favor del PSC, C’s i PP i les abstencions de CiU, ERC, la Crida-CUP i el Comú de Lleida.

En el ple d’avui també han prosperat la Proposta d’aprovació definitiva de la modificació del Reglament del Registre de Sol·licitants d’Habitatges amb Protecció Oficial a Lleida i la proposta d’aprovació del conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Lleida i l’Institut Municipal d’Ocupació Salvador Seguí de Lleida, de cessió de l’ús a precari d’espais per a la realització de cursos de formació professional.

Moció a favor de la Reforma Horària

En l’apartat de mocions presentades per entitats, el ple de l’Ajuntament ha aprovat per unanimitat la promoguda per l’Associació Slow Shop, a favor de la reforma horària, en la qual també es dóna suport a una diada de “Lleida per la reforma horària”. També ha comptat amb el suport de tots els grups, la moció promoguda per les protectores i entitats Protectora Lydia Argilés, Progat Lleida, Proteger los Inocentes, Protectora de Seròs, Amics dels gats de La Floresta i Gossos Lleida, per a la implementació d’un projecte de voluntariat al Centre d’acollida d’animals de companyia de Lleida.

En l’apartat de mocions presentades pels grups polítics, el ple ha aprovat una del PSC en suport dels acords de pau a Colòmbia amb els vots a favor de tots els grups amb l’excepció de la Crida. També s’ha debatut una moció presentada pel grup municipal del PP, sobre la Resolució 263/XI del Parlament de Catalunya, de 27 de juliol de 2016, per la qual es proposava rebutjar l’informe i les conclusions de la comissió d’estudi del procés constituent. Aquesta moció s’ha votat per punts, aprovant-se només parcialment. No ha prosperat el primer d’ells, en el qual el grup municipal popular, demanava rebutjar “la iniciativa il·legal que suposa l’aprovació de l’informe i el conflicte que provoca entre el Parlament i el Tribunal Constitucional”. Només els regidors de C’s s’han sumat a la proposta del PP; els paers del PSC s’han abstingut, mentre que els de CiU, ERC, Crida i Comú de Lleida han votat en contra, impedint que tirés endavant. Sí que han prosperat el segon i tercer punts de la moció, aquells que parlaven de la legitimitat de les institucions catalanes i la defensa de l’Estat de Dret. En aquesta ocasió, mercès que el grup socialista ha votat a favor. CiU, ERC, Crida i Comú de Lleida ha continuat votant en bloc, en contra

També s’ha aprovat la moció del grup municipal ERC-AVANCEM de suport a la proposició de llei per la reparació de les víctimes del franquisme (vots a favor en el punt 1 de tots els grups municipals i abstenció del PP, i en el punt 2 vots a favor de PSC, CiU, ERC-Avancem, Crida i el Comú, vots en contra del PP i abstenció de C’s).

El ple ha donat llum verda a la moció del grup municipal Crida per Lleida-CUP per a la creació de mesures contra les agressions sexistes i lgtifòbiques, malgrat que només parcialment. En el debat s’ha posat en relleu un gran consens en els diferents apartats de la moció, tret dels dos primers punts de la proposta, ja que l’equip de govern ha considerat que eren serveis reiteratius perquè prestaven altres institucions, amb les quals es manté una col·laboració directa.

També s’ha aprovat la moció per una rebaixa de les tarifes i millores en els abonaments de RENFE per trajectes d’alta velocitat que connecten Lleida i Barcelona, que ha estat consensuada pels grups,

El ple s’ha clos amb l’aprovació d’una esmena pel seguiment de les mocions aprovades al ple, que ha estat presentada per cinc grups del consistori (PP, CiU, ERC, Crida i Comú).


<< Tornar
NOTÍCIES GRUPS MUNICIPALS
  • PSC
  • CIU
  • CS
  • ERC
  • CRIDA
  • PP
  • COMU

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.