Lleida Marxa
Inici Notícies

Llum verda a la millora del servei de neteja de la ciutat

Data de publicació: 1/7/2016

Via lliure a la construcció de camps de gespa artificial de futbol 7 a la Unió Esportiva Balàfia i Club de Futbol Pardinyes i un camp de gespa artificial de futbol 11 al CE FIF Lleida i el CE Ciutat Jardí, així com el conveni per substituir la gespa del Camp d’Esports

Aprovades les bases reguladores per a la concessió de microcrèdits per afavorir l’autoocupació i la creació i ampliació d’empreses promogudes per persones majors de 50 anys

PLE DE LA CORPORACIÓ

El Ple Municipal celebrat avui ha donat llum verda a la millora del servei de neteja de la ciutat, que incorpora nous sistemes en la recollida selectiva de residus i en la intensificació dels serveis de neteja amb més hores, més dies i més zones d’actuació. 

Entre aquestes mesures, s’ha aprovat el porta a porta comercial, com també l’estudi que ha de ser en un futur el porta a porta domiciliari. Altres millores que preveu l’acord aprovat avui fan incidència en perfeccionar les illes de contenidors, perquè estiguin a una distància no superior als 150 metres de la residència dels ciutadans. L’objectiu final d’aquestes actuacions és incrementar en un 8,5% la recollida selectiva a la ciutat de Lleida.

Aquesta modificació del contracte de concessió del servei de neteja viària, que té una vigència del període del 2 de juliol de 2016 fins al 16 de març de 2018, adjudicat a Ilnet UTE, s’ha aprovat amb els vots a favor del PSC i C’s, les abstencions de PP, Crida i CiU i els vots en contra dels grups del Comú i d’ERC.

El Ple de l’Ajuntament de Lleida ha aprovat, amb quatre abstencions dels grups municipals la Crida-CUP i el Comú de Lleida, les propostes del Servei d’Esports per a la construcció d’un camp de gespa artificial de futbol 7 de la Unió Esportiva Balàfia i del Club de Futbol Pardinyes i un camp de gespa artificial de futbol 11 al CE FIF Lleida i el CE Ciutat Jardí. Així mateix, s’ha aprovat, amb les abstencions dels grups municipals de C’s i la Crida-CUP i el vot en contra del Comú de Lleida, el conveni de col·laboració entre la Paeria i el Lleida Esportiu per a la substitució de la gespa del Camp d’Esports municipal. També s’ha aprovat, amb els dos vots en contra del Comú de Lleida, l’expedient de gestió tributària “impost de construccions, instal·lacions i obres, concessió de bonificació”.

S’ha donat llum verda també a la proposta d’aprovació de les bases reguladores per a la concessió de microcrèdits per afavorir l’autoocupació i la creació i ampliació d’empreses promogudes per persones majors de 50 anys. I la proposta d’aprovació de la missió, dels objectius i de les normes de funcionament del Consell Municipal del Patrimoni de Lleida ha tirat endavant per unanimitat.

Pel que fa a les propostes de l’àrea d’organització municipal, en què es proposava un canvi de denominació i adaptació de contingut funcional de dos llocs de treball vacants, un adscrit a l’àmbit de Promoció i Gestió de l’Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat, i l’altre adscrit a l’àmbit de Gestió dels Recursos Municipals, Hisenda i Polítiques de Transparència, així com l’aprovació de les bases reguladores de la convocatòria per a la provisió de treball de Cap de Servei d’Obra Pública i Cap de Servei d’Instal·lacions i Equipaments Públics i Energia, mitjançant ambdues el sistema de lliure designació, han quedat sobre la taula i es debatran en el proper ple, després de les intervencions dels diferents grups municipals, el paer en cap, Àngel Ros, ha considerat oportú fer alguna modificació en aquests expedients per incloure els suggeriments que els regidors i regidores han fet arribar a l’equip de govern, amb la qual cosa l’alcalde ha decidit deixar-ho sobre la taula fins al pròxim ple de la corporació.

El Ple Municipal debat sis mocions, una d’elles promoguda per la Federació d’Associacions de Veïnes de Lleida

La moció promoguda per la Federació d’Associacions de Veïns de Lleida per minimitzar els impostos davant l’increment a edificacions agràries a la pagesia de l’Horta ha estat aprovada per unanimitat de tots els grups municipals. Tots els grups municipals han donat llum verda que l’Ajuntament de Lleida utilitzi els mecanismes disponibles, dins les competències tributàries municipals, per tal de minimitzar l’impacte fiscal de la regularització cadastral i que faciliti, donant ajuda i assessorament a la FAVLL en relació al procés de regularització cadastral engegat.

Per altra part, el ple de la corporació municipal ha aprovat àmpliament dues mocions. Una, que fa referència a la defensa de la unitat de les col·leccions del Museu Nacional d’Art de Catalunya i el Museu de Lleida, ho ha estat només amb l’abstenció del grup de Ciutadans; i una segona, que parla del real compliment de les decisions preses en les diferents comissions informatives, presentades pels grups d’ERC i CiU, ho ha estat per unanimitat.

La moció conjunta del Comú de Lleida i el grup del PSC per iniciar un acord d’agermanament amb Xàtiva, cercant els punts que ambdues ciutats comparteixen, s’ha aprovat amb l’abstenció total dels regidors de Ciutadans i parcial en només un punt dels del Partit Popular.

Més controvertida ha estat la moció del PP sobre la reducció de les llistes d’espera en les residències de la Gent Gran, ja que dos dels set punts de la proposta han estat rebutjats, concretament els que instaven al Govern de la Generalitat a crear de forma urgent noves places de residència i de centres de dia a la ciutat de Lleida, i el que parlava d’incrementar la despesa en dependència, fins a situar-la a nivells d’altres comunitats autònomes. CiU, ERC i el Comú s’han oposat, mentre que C’s i el Comú s’han abstingut. Els vots del PP i PSC no han estat suficient per tirar endavant amb aquestes propostes. No ha passat així amb la resta dels punts de la moció, ja que amb aquests darrers grups se’ls hi han sumat els regidors del Comú, la qual cosa ha fet possible la seva aprovació.

L’única moció que no ha gaudit del beneplàcit de la majoria del consistori ha estat la presentada pel Comú de Lleida, en la qual s’ha demanat la publicació dels decrets d’alcaldia al portal de transparència de l’Ajuntament de Lleida, al mateix temps que ja es fan públics pels regidors. La proposta del Comú ha tingut el suport dels grups de CiU, ERC i la Crida i la desaprovació dels de PSC, Ciutadans i PP.

Pel que fa a les mocions promogudes per l’Associació de Veïns del Turó de Gardeny i per l’Associació de Veïns de la Mariola, finalment han estat retirades del ple després que l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, hagi traslladat als presidents d’ambdues entitats que ”tenen la porta oberta de la Paeria amb tota la capacitat de participació i de ser escoltats”.  


<< Tornar
NOTÍCIES GRUPS MUNICIPALS
  • PSC
  • CIU
  • CS
  • ERC
  • CRIDA
  • PP
  • COMU

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.