Lleida Marxa
Inici Notícies

La neteja del riu Segre acaba amb la retirada de 40'6 tones de macròfits

Data de publicació: 26/8/2009

L'actuació, realitzada per la CHE, s'ha portat a terme entre el Pont dels Instituts i les comportes de Pardinyes


Versió de la notícia per imprimir

Compartir:

Què és això?

Els operaris que durant 16 dies han treballat en la neteja del Segre han retirat 40'6 tones de macròfits. L'operació forma part de la campanya que cada estiu es porta terme al curs del Riu amb l'objectiu de millorar-ne la qualitat de l'aigua al seu pas per Lleida. Els treballs han acabat aquest dimarts.

L'actuació, que ha anat a càrrec de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre, s'ha realitzat entre el Pont dels Instituts i les comportes de Pardinyes. Així, els sis operaris han netejat un tram de 2'5 quilòmetres. L'amplada del llit del Riu és de 40 metres. FECSA ENDESA ha reduït el cabal del Segre mentre ha durat l'actuació per tal de facilitar-ne l'execució, que s'ha fet de forma manual.

Al 2007 ja es va realitzar una altra campanya intensiva de recollida de macròfits i se'n van retirar 27'6 tones. Pel que fa al 2008, la neteja es va centrar més en deixalles i es va realitzar en un dia. En total, es van treure del riu 3'4 tones d'objectes voluminosos i restes de material de construcció. L'any passat, la presència d'algues va ser molt inferior perquè les crescudes que van haver al riu les van arrossegar.

<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.