Lleida Marxa
Inici Notícies

Victoriano Muñoz Oms, Darwin, Galileo i Elisenda Montcada, nous noms de carrers de Lleida

Data de publicació: 17/6/2009

La Comissió Especial de Denominació de Carrers també ha “batejat” carrers amb el nom de la primera regidora de Lleida, Aurèlia Pijoan, i dels advocats Celestí Pol, Josep Betriu, Josep M. Minguella i Simeó Miquel, primer síndic de Greuges

La Comissió Especial de Denominació de Carrers de l’Ajuntament de Lleida, que ha estat presidida per la primera tinent d’alcalde, Marta Camps, ha aprovat denominar 39 nous carrers que corresponen, bàsicament, a vials de nova construcció de les zones d’expansió residencials, de nous polígons industrials, i a noves places, passarel•les i ponts que s’han construït o que actualment estan en construcció.

Entre els noms que ha aprovat la Comissió, Camps ha destacat els dos accessos al Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Gardeny que passaran a denominar-se Galileo Galilei (l’accés per passeig de Ronda) i Charles Darwin (el nou accés per la Mariola) per commemorar l’any 2009 com l’Any Internacional de l’Astronomia i el fet que aquest any es commemora, a més, el bicentenari del naixement de Darwin.

La Comissió ha aprovat, a més, que el pont que creua el riu Segre en prolongació de Príncep de Viana portarà aquest mateix nom i el vial de prolongació fins a l’antiga N-II s’anomenarà Victoriano Muñoz Oms, lleidatà que fou precursor de l’energia hidroelèctrica i de nombroses infraestructures hidràuliques a Lleida i Catalunya.

També, s’ha acordat denominar a la passarel•la que connecta el carrer Republica del Paraguay-Alcalde Areny amb el carrer Jaume II com passarel•la dels Maristes, així com la plaça de Vila Montcada que s’anomenarà Elisenda Montcada, un carrer dedicat a la primera regidora de Lleida, Aurèlia Pijoan, i altres quatre dedicats als advocats Celestí Pol, Josep Betriu, Josep M. Minguella i Simeó Miquel, que fou alhora el primer Síndic de Greuges. A més, la nova plaça de l’avinguda Blondel passarà a anomenar-se Espai Infantil Rovelló, en homenatge al personatge de Josep Vallverdú.

Marta Camps ha explicat que aquesta Comissió estudia i avalua les peticions que provenen de col•lectius, associacions de veïns, col•legis professionals, particulars i grups polítics. Un decret d’alcaldia posterior haurà de fer efectives les noves designacions.

Aquests nous noms han estat aprovats amb la unanimitat de tots els grups que formen la Comissió Especial de Denominació.

<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.