Lleida Marxa
Inici Notícies

La Llotja: gestió privada dels congressos i gestió pública dels actes culturals

Data de publicació: 21/1/2009

La Llotja de Lleida, que es presentarà a FITUR, serà el nom oficial de l'equipament que s'inaugurarà el 21 de gener de 2010 amb Il Trovatore de Verdi

LA LLOTJA. CENTRE DE NEGOCIS I CONVENCIONS

El Consell d'Administració del Centre de Negocisi i Convencions (CN&C) aprovarà el 12 de febrer el model de gestió i el plec de condicions per licitar la concessió de La Llotja de Lleida. La gestió de l'equipament serà privada pel que fa als congressos i convencions i pública en l'àmbit de la programació cultural. L'alcalde i president de la CN&C, Àngel Ros, ha destacat que el document estableix "el lideratge municipal en la cultura i el lideratge privat en el turisme de negocis". tall de veu d'Àngel Ros.

El paer en cap ha assegurat que la Llotja esdevindrà el "canvi de paradigma" necessari a Lleida per poder mantenir l'actual tendència ascendent "de dos dígits" dels congressos i convencions, a banda de permetre l'organització d'esdeveniments culturals de gran format.

Les condicions del plec marquen a l'adjudicatari un canon fixe anual de 100.000 euros i un altre de variable sobre el 35 % dels beneficis de la concessió, als quals caldrà afegir "les millores que les empreses candidates puguin aportar", ha dit Àngel Ros. Així mateix, se les obliga a reservar un mínim de 30 dies a lliure disposició de l'Ajuntament perquè aquest realitzi activitats culturals. El plec també inclou la possibilitat de que la mateixa empresa organitzi una programació pròpia i que es pugui llogar l'equipament a preu reduït si hi ha més necessitats culturals. En qualsevol cas, Ros ha garantit que es mantindrà l'oferta d'espectacles i concerts a l'Auditori Enric Granados, al Teatre de l'Escorxador i al Teatre Principal.

La presència del sector públic a l'adjudicatària es garanteix amb la participació -amb veu però sense vot- de representants de l'Institut Municipal d'Acció Cultural, de Fira de Lleida i de Turisme de Lleida al consell que es constitueixi. El paer en cap ha subratllat la importància d'haver resolt la relació entre La Llotja i la Fira i entre la Llotja i Cultura, per la retroalimentació que es produeix: "els congressos generen fires i les fires generen congressos", ha dit a tall d'exemple.

El consell, que s'ha celebrat a Mercolleida, ha aprovat la imatge oficial de l'equipament. El logotip, creat per Bassat, destaca la singularitat de l'edifici i el que serà el seu nom definitiu "La Llotja de Lleida", amb tres subtítol diferents en funció de l'acte que se celebri, "Palau de Congressos", "Teatre Municipal" o "Òpera". Bassat s'encarregarà de desenvolupar la imatge corporativa.

El proper i darrer concurs que s'hi convocarà serà el referent al mobiliari. Pel que fa a les obres de construcció, avancen al ritme previst i ja superen el percentatge d'execució del 50 per cent. La previsió és finalitzar-les entre la tardor i l'hivern d'enguany.

L'equipament i la seva imatge es presentaran la setmana que ve a Madrid, en el marc de FITUR. D'altra banda, Àngel Ros ha informat que Caixa de Catalunya, amb els representants de la qual s'ha reunit avui, continua amb el projecte dels edificis d'habitatge situats al costat de la Llotja i que properament presentaran el projecte a la Paeria.

L'alcalde ha destacat la xifres del 2007 pel que fa a turisme de negocis a Lleida: 17'6 milions d'euros d'impacte econòmic, 34.000 visitants i 517 euros de despesa per persones.

La Llotja, present en la programació del Liceu amb la coproducció de Il Trovatore

El Gran Teatre del Liceu va presentar ahir la programació del 2009, que inclou l'estrena a Barcelona, el proper desembre, de Il Trovatore de Verdi, l'òpera amb què s'inaugurarà La Llotja el 21 de gener de 2010. A més de Lleida i Barcelona, es podrà veure al Théâtre du Capitole de Tolosa (Llenguadoc) i a l'Òpera d'Oviedo, amb un total de 19 representacions.

Es preveuen tres repartiments diferents, que inclouran cantants com Fiorenza Cedolins, Luciana d'Intino, Marco Berti i Roberto Frontali, ente altres. El muntatge -coproduït entre el Théâtre du Capitole de Toulouse, Ópera de Oviedo, el Liceu i La Llotja- comptarà amb la direcció d'escena de Gilbert Deflo i la musical de Marco Armiliato.

<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.