Lleida Marxa
Inici Notícies

Comença l'Animac, la Mostra de Cinema d'Animació de Catalunya

Data de publicació: 26/2/2008

El proper 29 tindrà lloc la inauguració oficial, amb la participació dels nominats als Oscar 2003 Koji Yamamura, i el duo Pika Pika, format per Monno i Takeshi Nagata

CULTURA


Web Animac
Notícies relacionades


Versió de la notícia per imprimir

Compartir:

Què és això?

La tinenta d'alcalde Montse Parra, acompanyada de la directora del festival ANIMAC, Isabel Herguera, han presentat aquest migdia la dotzena edició de la Mostra de Cinema d'Animació de Catalunya que se celebra a Lleida fins al 2 de març.

L'ANIMAC està organitzat per l'Institut Municipal d'Acció Cultural de l'Ajuntament de Lleída i el ICIC (Institut Catalá dels Indústries Culturals) de la Generalitat de Catalunya i patrocinat per MINI-Noguera Piñol. Aquesta nova edició se celebra del 25 de Febrer (el dilluns van començar les sessions adreçades al públic infantil) al 2 de Març de 2008

Aquest any l’Animac compta dins de la seva programació amb les més diverses activitats paraleles relacionades amb el món de l'animació i d'aquí la seva forta aposta pels tallers com són el de Cucinema o el d’Olaff Ladouse, entre altres.

El país convidat és Japó i per això comptarà amb la presència del nominat als Oscar del 2003, Koji Yamamura, i el duo Pika Pika, format per Monno i Takeshi Nagata, que protagonitzaran l'espectacle d'inauguració oficial del dijous 29 de febrer.

.

En aquesta edició s'ha apostat especialment pels tallers, on els espectadors podran utilitzar tots els sentits per a viure l'animació. En aquest sentit, la tinenta d'alcalde Montserrat Parra ha definit el Festival “com un esdeveniment únic i valent que demostra que una activitat cultural també pot ser una forma de diversió” i també ha destacat que “el principal objectiu del festival és fer feliç als assistents”.
En paraules d'Isabel Herguera, directora del Certamen “l'animació es converteix en una experiència total. Això es manifesta en els tallers que aquest any tenen una presència destacada dins de la programació. Cuccinema, Olaf Ladousse o el work-in-progress de Judas Arrieta en són bons exemples. També "Megunica", de Lorenzo Fonda i Blu suposa, a la seva manera, una mirada "darrera la càmera". Isabel Herguera ha posat de relleu la presència de Japó com a país convidat i ha matisat que no es tracta en cap cas d'aprofitar la tirada de l'estètica manga perquè, precisament, cap dels convidats japonesos s’hi dediquen. Paradoxalment, l'únic que s'emmarca, de forma molt particular, en aquesta estètica és Judas Arrieta, un artista basc.

Animac inclou dins de la seva programació el seu habitual taller que s'organitza en col·laboració amb la EMBA (Escola Municpal de Belles Arts) i que estarà impartit aquest any per Begoña Vicari, amb el taller obert de flipbook, que, de nou, oferirà Florence Henrard i comptarà també amb la presència de Olaf Ladousse i els seus Doo Rags i Cucinema de Genzano.

Japó, com a país convidat, estarà present de diverses maneres al Festival. En la inauguració del proper dijous 29 de febrer, Pika Pika realitzaran un espectacle d'animació fet amb llum, a aire i en temps real. I participaran també en dues de les nits Animac, actuant com a teloners per a LCDD (Els Cavalls de Dusseldorf) i Cabaret Manga.
Així mateix, a la sessió d’Animation Soup, es podrà gaudir d'una selecció del millor cinema d'animació independent de Japó i es podrà veure Páprika, l'última joia de Satoshi Kon.

Com a estrella convidada, Animac rebrà al mestre Koji Yamamura, que oferirà una sessió sencera amb algunes de les seves millors obres: Els contes de Yamamura.
Finalment, Animac s'acomiadarà el diumenge 2 de març amb una sessió de clausura en la qual es podrà contemplar el treball dels alumnes del taller EMBA i un conjunt de curtmetratges animats provinents de països com Regne Unit, França, Alemanya, Ucraïna o Rússia.

Gabinet premsa ANIMAC
Arnau Horta
651 91 25 60

premsa@animac.info

Olaizola Comunica

Laura Olaizola

Beatriz Tovar

91 527 91 51

669 18 17 52

prensa1@olaizola.info


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.