Lleida Marxa
Inici Notícies

La Paeria distribuirà gratuïtament memòries USB amb signatura digital a la Fira de Sant Miquel

Data de publicació: 14/9/2007

El certificat de la signatura electrònica permet fer tràmits on line amb totes les administracions públiques

ACCÉS - InformàticaVersió de la notícia per imprimir

Compartir:

Què és això?

L’Ajuntament de Lleida, per mitjà d’accés-Institut Municipal d’Informàtica, emetrà certificats de la signatura digital a l’estand que instal·larà a la Fira de Sant Miquel. Accés-Institut Municipal d’Informàtica regalarà un llapis de memòria USB amb el certificat de la signatura electrònica als ciutadans i ciutadanes que el sol·licitin durant la fira.

El certificat de la signatura electrònica permet fer tràmits on line amb totes les administracions públiques com, per exemple, consultar u obtenir certificats del domicili d’empadronament, informar-se de rebuts pagats o pendents, presentar declaracions i pagaments, gestions amb l'Agencia tributària, obtenir certificats de bens immobles amb el catastre, o el historial laboral etc. Per altra banda, amb la signatura digital el ciutadà pot donar-se d’alta als serveis d’alerta per sms i correu electrònic que ofereix l’Ajuntament com són l’inici d’inscripcions, activitats de juventut i el butlletí de la Paeria, entre altres.

Accés-Institut Municipal d’Informàtica mostrarà, amb l'ajut de monitors, i per mitjà d'ordinadors ubicats a l’estand de l’Ajuntament, com utilitzar la signatura digital en els terminals públics. Per això, l’Ajuntament de Lleida posarà a disposició dels visitants diferents terminals en el recinte firal.

L’Agència Catalana de Certificació és l’entitat que emet el certificat de la signatura i l’Ajuntament de Lleida el distribueix. Aquest certificat assegura la integritat i confidencialitat de les transaccions electròniques i garanteix la identitat dels usuaris. El projecte de certificació digital està finançat per l’Administració Oberta de Catalunya (AOC) en col·laboració amb l’Agència Catalana de Certificació (CatCert).

El projecte s'integra tanmateix a Plan Avanza Local, en el àmbit de Ayuntamientos Digitales, promogut i finançat per el Ministeri de Industria, Turismo y Comercio.

Més informació sobre la signatura digital i la Carpeta ciutadana a http://www.paeria.es/carpeta/ca/

<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.