Lleida Marxa
Inici Notícies

La Paeria cedeix sòl per a tres nous CAP a Cappont, Balàfia -Secà de Sant Pere i Ciutat Jardí

Data de publicació: 21/6/2007

El Pla d’Inversions 2007 - 2012 del Departament de Salut a Lleida inclou també la creació d'una consulta de barri als Magraners, l’ampliació de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova, una Unitat polivalent de Salut Mental i un nou heliport d’emergències

ALCALDIA

El Departament de Salut projecta la construcció de tres nous Centres d’Atenció Primària a Lleida ciutat, un al barri de Cappont, un a Balàfia-Secà de Sant Pere i un a Ciutat Jardí, els terrenys dels quals seran cedits per l'Ajuntament de Lleida. Ho han anunciat avui l'alcalde Àngel Ros i la consellera de Salut, Marina Geli després de la reunió que han mantingut per tractar el pla d'inversions 2007-2012 del departament de Salut, que també inclourà la creació d'una consulta de barri als Magraners.

El Pla d'Inversions 2007-2012 del Departament de Salut a Lleida preveu així mateix l’ampliació de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova (HUAV), el nou heliport d’emergències, la nova Unitat polivalent de Salut Mental i el servei de Salut Internacional, entre d’altres.

L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha explicat que amb la construcció dels nous CAPs es respon al "creixement de la població". En aquest sentit, ha detallat que el solar del Centre de Salut de Balàfia se cedirà a finals del 2007 amb l'objectiu que estigui enllestit al 2010, en el cas de Cappont s'ha près el compromís de definir-ne la ubicació per tal d'iniciar el procès de cessió del solar abans de final d'any i durant aquest any es buscarà el solar per fer el centre de Ciutat Jardí. Ros ha anunciat també que responent a una reivindicació històrica dels Magraners, s'hi instal·larà una consulta de barri per atendre els veïns i veïnes de la zona.

El centre de Cappont té una població de referència de 12.644 persones i la tendència indica que l’any 2015 serà de 19.225 habitants. El nou Centre de Salut de Balàfia i el Secà atendrà 20.000 habitants. I el CAP Ciutat Jardí atendrà a una població de 10.697 habitants que actualment s’atenen al CAP Santa Maria i altres CAP de Lleida.

Per la seva banda, la consellera de Salut, Marina Geli, que demà posa la primera pedra del Cap de la Mariola, ha destacat que s'invertiran 20 milions d'€ en atenció primària fins al 2010-2012. Entre tots els projectes previstos per la conselleria, Geli ha posat especial èmfasi en l'obra que es durà a terme a l'Hospital Universitari Arnau de Vilova, ja iniciada i que ha qualificat com a "la gran obra de les terres de Lleida". Salut ampliarà l’HUAV per ubicar-hi més serveis: 4 sales de diagnòstic per la imatge, 171 espais de consultes externes, espais pels laboratoris, un servei de rehabilitació regional, un hotel d’hostalatge de pacients i un edifici de recerca de la Universitat de Lleida. Així mateix, el Departament integrarà l’Hospital de Santa Maria a la trama urbana amb la recuperació dels jardins i la zona de lleure.

Per una altra banda, l’Ajuntament de Lleida ha cedit un solar per construir un centre especial de treball per a treballadors atesos a salut mental que prestarà serveis de bugaderia i magatzem als centres de salut. A més, l’Ajuntament també ha cedit una parcel·la a la Bordeta on es construirà el nou centre privat Clínica Ponent.

El Pla d’Inversions inclou la construcció d’un heliport d’emergències, ja que és necessari disposar de transport aeri urgent medicalitzat amb balises pels vols nocturns. Així com l’inici d’un servei de Salut Internacional realitzat de manera conjunta amb els serveis de salut de la Paeria i del Departament de Salut, que s’ubicarà al CAP Eixample quan finalitzin les obres d’ampliació del centre al febrer de 2008.

Una altra actuació prevista és la creació de una Unitat polivalent de Salut Mental a la ciutat de Lleida per la qual l’Ajuntament cedirà el corresponent solar. La unitat està impulsada per la entitat Sant Joan de Déu. El centre donarà serveis d’atenció diürna com un hospital de dia infantil i juvenil, serveis d’hospitalització com unitats de crisi per a adolescents i de subaguts i serveis residencials o comunitaris amb llit com una unitat d’internament i una residència per a persones amb malaltia mental.

A més, el CAP Primer de Maig de la Mariola acollirà actuacions en salut del Pla de Millora de la Mariola. Aquestes actuacions estan dirigides a nens i nenes de 8 a 14 anys amb diagnòstic d’obesitat, sedentarisme i sobrepès. Mentre no estigui acabat el centre, l’educació sanitària es pot fer en instal·lacions d’entitats de la Mariola.

<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.