Lleida Marxa
Inici Notícies

Comença la construcció del pont de Príncep de Viana

Data de publicació: 29/3/2007

El vuitè vial sobre el riu a Lleida té un pressupost de 7,3 milions d’euros i forma part de l’eix que connectarà la plaça Europa i l’antiga N-II


Versió de la notícia per imprimir

Compartir:

Què és això?

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, presideix avui, 29 de març, l’acte d’inici de les obres del nou pont que creuarà el riu Segre com a perllongament del carrer Príncep de Viana, inclòs dins del Pla Especial de l’Estació. Amb la col·locació simbòlica de la primera pedra de l’obra, comencen uns treballs que tenen un termini de finalització previst de 18 mesos i que van a càrrec de l’empresa Comsa SA, adjudicatària per 7.358.857 euros. Serà el vuitè pont o passarel·la que salva el riu a la ciutat.

L’Ajuntament de Lleida, per mitjà de l’Empresa Municipal d’Urbanisme, ha avançat el finançament de l’obra, que forma part del Pla de l’Estació, per tal que pugui ser aviat una realitat, ja que el pont de Príncep de Viana és considerat una infraestructura prioritària perquè connectarà la plaça d'Europa amb la nacional II i, en un futur, amb l'eix Bordeta-Magraners i la variant sud. Paral·lelament, l’Ajuntament ja ha encarregat la redacció del projecte del vial que enllaçarà el nou pont fins a l’antiga carretera N-II.

Disseny singular

El nou pont de Príncep de Viana, que és obra del prestigiós enginyer Javier Manterola, està concebut per esdevenir una obra singular i emblemàtica pel seu aspecte: es tracta d’un pont subjectat amb tirants d'acer per donar sensació de lleugeresa i transparència. Està format per una plataforma llinda recolzada sobre una estructura tetràpode, dos braços de la qual s'enlairen uns 39 metres. D’aquests braços neixen els tirants d’acer de 0’60 centímetres de diàmetre que subjecten la plataforma. Tots aquests tirants conformen dues cortines laterals que, unides als 534 projectors de llum, pretenen donar al nou pont un aspecte de cortina de llum.

El pont tindrà una longitud total de 197 metres (161 dels quals transcorreran sobre el riu, mentre que els 36 restants ho faran sobre l'avinguda del Segre) i una amplada de 21,2 metres. Disposarà de 2 voreres de 4 metres cadascuna i de dues calçades de 6,6 metres cadascuna. Els materials de la construcció –formigó, paviment i acer- aporten lleugeresa a l'estructura.

La primera pedra es col·locarà en la marge esquerra de la canalització del riu Segre, entre les comportes i el nou baixant dels Camps Elisis, coincidint amb el punt en què es construirà l’estrep esquerra del nou pont.

D’altra banda, avancen a bon ritme les obres de cobriment de les vies que executa l’ADIF. Els treballs comporten la transformació d’una superfície de 12.000 m2 i el cobriment d’un tram de 450 metres de longitud entre Corts Catalanes i Comptes d’Urgell. Així mateix, l’Ajuntament i l’ADIF han arribat a un acord per prolongar el cobriment de les vies fins a l’Estació.

<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.