Lleida Marxa
Inici Notícies

El president de la Generalitat, José Montilla, a Lleida

Data de publicació: 9/3/2007

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha rebut avui José Montilla en la primera visita institucional que realitza a la Paeria com a president de la Generalitat de Catalunya. El president i el paer en cap han vivstat l’exposició sobre el projecte del teatre i palau de congressos, La Llotja, que s’ha instal•lat a l’edifici de Mercolleida, al costat del qual es construeix l’equipament. En el decurs de la seva visita, el President Montilla ha anunciat l'inici del desdoblament de l'Eix transversal al 2008.

ALCALDIA


Versió de la notícia per imprimir

Compartir:

Què és això?

El paer en cap ha rebut el president de la Generalitat a la porta del Palau de la Paeria, on li ha cedit la Vara de Mando. A l'interior de l'edifici, han saludat les autoritats de Lleida i la Corporació Municipal per donar pas a la signatura del Llibre d'Or de la ciutat, al saló del Retaule.

En aquest espai emblemàtic del govern municipal, l'alcalde, Àngel Ros, ha donat la benvinguda al president de la Generalitat i ha expresat el desig que la frase del cronista Muntaner que presideix el Saló de Sessions "Lleida, cap a la marina i a la terra ferma, Lleida", continuï vigent en el futur. "Un futur que s'ha de construir entre tots plegats". El president Montilla ha dit, amb fermesa: " no dubteu que el Govern de Catalunya donarà suport als projectes de Lleida. Treballarem plegats per aconseguir un país equilibrat i cohesionat, en el que Lleida és important".

Visita a les obres de la Llotja

La comitiva presidencial s'ha traslladat, tot seguit, a Mercolleida, on hi ha una mostra del projecte del Palau de Congresos i Teatre Municipal. Àngel Ros ha agraït al president el seu recolzament a aquest projecte de les terres de Lleida: "una iniciativa que espero que us entusiasmi a tots", ha manifestat l'alcalde en presència de Montilla, de la resta d'autoritats i dels convidats, arquitectes, enginyers i representants de la societat civil lleidatana. "Creiem en Lleida, apostem per Lleida, que es ja la segona ciutat catalana, després de Barcelona, en l'organització de congressos i convencions, i encara no tenim La Llotja", ha destacat Àngel Ros.

Montilla ha dit que La Llotja és un projecte "ambiciós i optimista, que està a l'altura de Lleida, ciutat que ha assolit resultats molt significatius" en l'àmbit del turisme de negocis. Acompanyats pels arquitectes Francine Houben (Mecanoo) i Cristina Fernández i Markus Lauber (labb), han visitat una exposició formada per tres plafons sobre el Palau de Congressos, la maqueta definitiva (170 x 170 cm) i imatges de la proposta guanyadora del recent concurs de les torres d'habitatges (sota el lema Índibil i Mandoni). Tot seguit, la comitiva institucional ha comprovat sobre el terreny l'estat de les obres, al solar de l'antic mercat de fruites i verdures, adjacent a Mercolleida.

La Generalitat desdobla l'Eix Transversal

El president de la Generalitat ha anunciat en el seu parlament la voluntat d'iniciar al 2008 les obres de desdobalment de l'Eix Tranversal, amb un pressupost de 865 milions d'euros i el 2011 com a previsió de final d'obra. L'actuació s'inclourà al Pla de Govern que s'aprovarà aquesta propera setmana i convertirà l'Eix en una via de doble calçada per als dos sentits de circulació.

Exposició al COAC

D'altra banda, el dia 22 de març s’inaugurarà una exposició en la qual es podran veure representacions gràfiques de les 9 propostes presentades així com la última versió de l'edifici del Palau de Congressos i la maqueta de la primera proposta de Mecanoo. A més s’editarà un catàleg amb els 9 projectes que destacarà els 4 finalistes. La mostra estarà instal•lada a la Demarcació de Lleida del Col•legi d’Arquitectes (COAC).Les obres de l'edifici de la Llotja van començar fa gairebé un mes. Serà una edificació alçada sobre el seu centre, que aprofitarà com a zones públiques l’espai lliure al nivell del carrer que quedarà sota les parts voladisses i també la coberta enjardinada.

El Palau de Congressos tindrà un auditori amb 1.000 butaques, dues sales (per a 400 i 200 persones, respectivament), les oficines del Centre de Negocis, un espai polivalent, aparcament subterrani (300 places), el Club La Llotja, el foyer i cafeteria-restaurant, a més del nou edifici amb el qual s’ampliarà la seu de Mercolleida. El projecte crea un espai lliure al nivell del carrer de 9.348 metres quadrats, pensat per acollir qualsevol tipus d’acte.

La construcció de les dues torres d'habitatges adjacents, que finança l'edificació del nou palau de congressos, començarà d'aquí a un any, aproximadament.

<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.