Lleida Marxa
Inici Notícies

Veredicte dels Premis Literaris de Lleida 2006

Data de publicació: 17/11/2006

Un assaig sobre el personatge doble, un poemari d'extrems, una investigació periodística i un treball de narrativa fantàstica, són les obres guardonades enguany

PROMOCIÓ CULTURAL I FESTES

Currículums dels guardonats (250,6 KB) Document PDF

Versió de la notícia per imprimir

Compartir:

Què és això?

Eduard Vilella, Joan Duran, David Vidal, i Alícia Gili i Sílvia Romero, són els autors guardonats en l'edició d'enguany dels Premis Literaris de Lleida. Els tres jurats (assaig, narrativa i poesia) han fet publicitat aquest divendres a migdia els veredictes de les quatre categories convocades. L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha destacat "l'arrelament en la cultura catalana dels premis de Lleida impulsats fa 23 anys per la Paeria"; Ros ha afegit que "participen des de primera línia en l'aportació d'idees i de pensament tant important en aquest segle del coneixement.

Per la seva banda, el tinent d'alcalde Xavier Sàez ha assegurat que "definitivament els Premis són els bous que estiren del carro de l'excel·lència cultural de la ciutat; es consoliden com la tercera pota dels grans premis catalans, conjuntament amb la nit de Santa Llúcia i els Octubre". De la mateixa manera, el president de la Diputació de Lleida, Isidre Gavín, ha subratllat que "els Premis són una contribució seriosa de futur per a les lletres catalanes, ja que any rera any són escollits per autors joves de qualitat per a desenvolupar-se".

El doctor en filologia romànica Eduard Vilella és el guanyador del 23è Premi d'Assaig Josep Vallverdú amb el treball titulat Doble contra senzill que "s'aproxima al personatge del doble en la literatura i alhora estudia la història del concepte d'individu en la societat occidental", tal i com ha explicat el propi autor.

El biòleg sitgetà Joan Duran ha obtingut l'11è Premi de poesia Màrius Torres amb l'obra Domèstica veritat, en la qual desenvolupa un concepte de poesia "propera als extrems i plena de referents urbans", segons explicació de l'autor.

El doctor en comunicació David Vidal ha guanyat el 5è Premi de narrativa en sentit ampli amb La fulla a punt de caure, un reportatge novel·lat d'un parricidi esdevingut fa vora d'un any. "La voluntat és incidir en el perquè i no en el com dels fets per evitar sensacionalismes", segons Vidal.

La llicenciada en geografia i història, Alícia Gili, i la llicenciada en filologia catalana, Sílvia Romero, són les guanyadores del 5è Premi de narrativa en modalitat de novel·la pel treball Iskander que desenvolupa "la narrativa fantàstica en català, un gènere molt poc treballat en la nostra llengua", segons paraules de Romero.

Acte de lliurament a l'Auditori Enric Granados
El Premi d'Assaig Josep Vallverdú està dotat amb 9.000 euros, mentre que el de poesia Màrius Torres està dotat amb 6.000 euros. Els premis de Narrativa Lleida són 12.000 euros per a un projecte de novel·la i 12.000 euros per a un projecte de narrativa.

L'Auditori Municipal Enric Granados serà l'escenari avui de la nit literària de Santa Cecília amb el lliurament dels Premis Literaris 2006. Comptarà amb una lectura de textos poètics, en aquesta ocasió a càrrec de l'autor Sergi Mateu, la concessió dels premis i el lliurament de la Libertinella (peça de l'artista Tonet Amorós), la tertúlia literària amb els guardonats conduïda per l'escriptor Màrius Serra i l'espectacle de cloenda, que enguany protagonitzarà el compositor grec Georges Moustaki. Posteriorment se servirà un sopar fred.

<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.