Lleida Marxa
Inici Notícies

17a Fira de Teatre de Titelles de Lleida

Data de publicació: 23/3/2006

28 companyies nacionals i internacionals participen en el certamen, que comptarà amb la presència de 100 programadors

PROMOCIÓ CULTURAL I FESTES


Versió de la notícia per imprimir

Compartir:

Què és això?

Titelles tradicionals i noves tendències en l'art dels putxinel·lis es donen la mà en la 17a Fira de Teatre de Titelles de Lleida, que se celebrarà del 4 al 7 de maig amb la participació de 28 companyies nacionals i estrangeres. El tinent d'alcalde Xavier Sàez, juntament amb els responsables de la fira, Julieta Agustí i Joan Andreu Vallbé, han presentat la programació d'enguany i les novetats d'una fira que amplia espais i que "es revalida com a activitat cultural ciutadana que abasta diferents generacions", ha explicat Vallbé.

Espectacles per a petits i grans convertiran Lleida una vegada més en una "autèntica gimcana familiar", en paraules del tinent d'alcalde Xavier Sàez, en al·lusió al nombrós públic que s'aplega en tots els espectacles, especialment en els que es realitzen a l'aire lliure. Enguany hi haurà més espais (21 en total) per a una programació que fa que "la millor fira que es pot oferir, la tinguem a Lleida", ha dit Sàez.

En el marc de la fira d'aquest any es recuperarà l'espectacle Hamelin del Centre de Titelles, en col·laboració amb l'Aula de Teatre i alumnes del conservatori com a commemoració del 20è aniversari de l'entitat. Aprofitant la celebració també es presentaran els dos primers exemplars -Hamelin i El Patufet- d'una col·lecció de llibres editats a partir dels espectacles produïts pel centre.

De la programació de la fira 2006 destaquen companyies d'espectacles de titelles tradicionals com les titelles de gua de Teatro Arbolé (Aragó) o les Marionettes des Champs Elysées de París. També es podran veure espectacles amb marionetes de fils com la d'Àlex Marionnettes (Dinamarca) "que repeteix la seva participació davant l'èxit de l'any passat o la companyia amerciana The Huber marionettes", ha explicat Julieta Agustí. Entre les propostes més innovadores de la fira 2006 cal destacar l'espectacle La diva, de Sofie Krog Teater, entre d'altres. Respecte a edicions anteriors s'ha incrementat la participació de companyies lleidatanes, entre les noves participants, Festuc Teatre, que presentarà l'espectacle "El soldadet de plom".

<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.