Lleida Marxa
Inici Notícies

Els Premis Literaris 2005 de Lleida ja tenen guanyadors

Data de publicació: 18/11/2005

L'alta qualitat de les obres premiades contribueix a prestigiar els guardons

PROMOCIÓ CULTURAL I FESTES

Breu currículum dels guanyadors (120,8 KB) Document PDF

Versió de la notícia per imprimir

Compartir:

Què és això?

Els tres jurats (assaig, narrativa i poesia) dels Premis Literaris 2005 de Lleida han fet públics aquest migdia els veredictes amb els noms dels guanyadors de les quatre categories convocades. Tant l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, com el tinent d'alcalde de l'àmbit de cultura, Xavier Sàez, han destacat que "l'alta qualitat de les obres premiades ha facilitat la feina dels jurats i ajuda a prestigiar, encara més, els premis literaris de Lleida". En aquest sentit, el president de la Diputació de Lleida, Isidre Gavin, ha assegurat que "la consolidació dels premis literaris de Lleida és ja una obvietat".

Guardons per a una generació
Els quatre autors premiats en l'edició d'enguany dels premis literaris són nascuts en el tram final de la dècada dels 60. Es tracta de creadors amb una obra intel·lectual assentada i reconeguda que, com ha recordat el paer en cap, Àngel Ros, han de convertir-se en referents de la cultura catalana en un futur proper.

El doctor en filosofia per la Universitat de Barcelona Jordi Ramírez és el guanyador del 22è premi d'assaig Josep Vallverdú per el treball "Els films d'Ariadna". Ramírez, especialista en cinema, fa un estudi de 10 de les grans produccions cinematogràfiques de la història del cinema.

El traductor Josep Domènech és el guardonat amb el 10è premi de poesia Màrius Torres per l'obra "Desdiments". Domenech ha avançat que es tracta d'un recull de poemes fortament influenciat per la poesia portuguesa.

En l'àmbit de la prosa, el 4t premi de narrativa modalitat novel·la l'ha guanyat l'escriptor barceloní resident a Lleida Lluís Bosch per el projecte "Rere les petges invisibles", que aprofundeix en les relacions entre els moviments anarquistes i els animistes a la Catalunya de principis del segle XX. D'altra banda, l'escriptor de Saidí Francesc Serés, ha guanyat en l'apartat de narrativa en sentit ampli amb el projecte "Els camps de força" que pretén abordar els profunds canvis registrats per la zona compresa entre el Baix Segre i el Baix Cinca en els darrers 25 anys.

Acte de lliurament a l'Auditori Enric Granados
L'edició dels premis literaris 2005 ha consolidat els canvis endegats l'any passat, en què es van eliminar els premis finalistes per convocar un únic guanyador tant del Premi d'Assaig (dotat amb 9000 euros) com del Màrius Torres (dotat amb 6000 euros). Els premis de Narrativa Lleida són 12.000 euros per a un projecte de novel·la i 12.000 euros per a un projecte de narrativa.

L'Auditori Municipal Enric Granados serà l'escenari avui de la nit literària de Santa Cecília amb el lliurament dels Premis Literaris 2005. La vetllada inclourà un espectacle musical amb Josep Tero sobre textos de Maria Àngels Anglada,una tertúlia literària amb Màrius Serra i la cloenda musical Altres Cançons a Mahalta a càrrec de Xavi Monge i un sopar.

<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.