Lleida Marxa
Inici Notícies

El disseny de la passarel·la dels Camps Elisis rep un premi internacional

Data de publicació: 16/7/2005

La European Convention for Constructional Steelwork reconeix l'originalitat tècnica de l'obra, l'única guardonada de l'Estat espanyol


Versió de la notícia per imprimir

Compartir:

Què és això?

La European Convention for Constructional Steelwork (ECCS) ha premiat les característiques tècniques de la passarel•la dels Camps Elisis sobre el riu Segre. La ECCS és la reunió de referència de les associacions de fabricants i constructors d'acer. La cerimònia de lliurament de les distincions és prevista per al proper 21 de setembre al Palais de la Méditerranée de Niça.

La passarel•la dels Camps Elisis és una de les 20 construccions europees guardonades enguany per la ECCS, i l'única de l'Estat espanyol. Els productors d'acer europeus han reconegut en l'obra lleidatana uns processos tècnics originals fora dels estàndards en l'ús de les estructures metàl•liques. I és que la passarel•la lleidatana està constituïda per un tipus d'acer especial que va requerir la intervenció de soldadors especialitzats provinents d'Astúries en el procés de bastiment de l'obra. A més, el cos central de la passarel•la el conforma una biga de secció asimètrica en forma de "z" que permet salvar la distància de 83 metres entre els pilars centrals sobre els quals reposa i que, alhora, confereix esveltesa a l'obra vista a distància. De la mateixa manera, aquesta estructura en forma de "z" dóna a la passarel•la dos alçats diferents: així, en el seu costat nord la mateixa biga actua com a barana opaca, mentre que aigües avall una barana de vidre amplia les vistes cap a la Seu Vella.

La passarel•la dels Camps Elisis té 144 metres de llargada (repartida en tres trams de 31.65 m, 83 m i 29 m i amb un gàlib lliure d’uns 9.30 m sobre el nivell del canal d’aigües baixes) i 5'85 m d’amplada. A més, l'obra s'eixampla en una plataforma-mirador a la banda de l'avinguda Tarradellas que s'obre formant una plaça trapezial per damunt del Segre i del passeig de vianants. El paviment és d’asfalt microgrà de color negre per a la pròpia passarel•la i de llamborda de formigó per als accessos dels dos marges. Les obres de construcció van durar aproximadament un any amb un cost proper als dos milions d'euros.

Cal recordar que una altra passarel·la lleidatana ja va ser guardonada temps enrere per les seves característiques tècniques. Es tracta del pas que comunica l'avinguda de l'Onze de Setembre amb la zona residencial de Ciutat Jardí pel damunt del traçat de l'AVE. L'obra va ser premiada per l'originalitat del seu material, la fibra de vidre.

<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.