Lleida Marxa
Inici Notícies

L’alcalde Fèlix Larrosa anuncia pel 8-N la reunió amb el Memorial Democràtic sobre el nom dels carrers amb vinculació franquista

Data de publicació: 5/10/2018

El ple de la Paeria aprova sengles mocions, una instant la Generalitat a construir els instituts de Cappont i Balàfia i l’altra a favor d’iniciar un procés de recuperació integral de la Mariola

Els grups municipals donen el suport unànime a la renovació de les connexions d’aigua potable, sanejament i pluja de l’EMD de Sucs

PLE DE LA CORPORACIÓ


Versió de la notícia per imprimir

Compartir:

Què és això?

El paer en cap, Fèlix Larrosa, ha anunciat pel 8 de novembre una reunió amb el Memorial Democràtica per tractar sobre la polèmica generada pel nom de diversos carrers dedicats a personatges, als quals se’ls atribueix una vinculació amb el franquisme o amb el cop d’estat del 18 de juliol de 1936.

L’alcalde ha fet aquest anunci durant el debat de la moció presentada per la Plataforma Lleida lliure del Franquisme, que demanava la supressió d’aquests carrers i que no ha prosperat, bàsicament perquè els membres de l’equip de Govern esperaran a l’informe encarregat al Memorial Democràtic.

Per altra part, el ple de l’Ajuntament de Lleida ha aprovat per unanimitat la moció promoguda per la plataforma veïnal que demana la renovació de les connexions d’aigua potable, sanejament i pluja de l’Entitat Municipal Descentralitzada de Sucs.

El mateix plenari ha arribat a consensuar altres dues mocions en la sessió d’avui. La promoguda pel grup del Partit Popular, sobre la plusvàlua municipal, i la de la Crida per Lleida-CUP, per aplicar el manual de bones pràctiques de contractació en el sector musical.

On hi ha hagut debat ha estat la moció presentada pel Comú de Lleida, ERC i la Crida contra la publicitat del proxenetisme, que s’ha aprovat parcialment, en votar-se per punts.

Altres mocions que han comptat amb el vistiplau del ple de la Paeria han estat la d’Esquerra Republicana, què demana aturar la degradació de la Mariola i iniciar el procés per la recuperació integral del barri, i la del grup de Ciutadans, què insta al Govern de la Generalitat a la construcció dels instituts de Cappont i Balàfia.

La moció que no ha prosperat ha estat la del grup municipal de CiU, en la qual es demanava declarar Lleida com a ciutat republicana i amb motiu del primer aniversari de l’1 d’Octubre.


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.