Lleida Marxa
Inici Notícies

La Paeria completa la primera fase de la renovació del clavegueram de Sucs

Data de publicació: 12/9/2018

Avancen els treballs tècnics per canviar les escomeses d'aigua on s'ha detectat plom 

REGIDORIA DE L'HÀBITAT URBÀ I RURAL I LA SOSTENIBILITAT

L’alcalde de Lleida Fèlix Larrosa ha visitat avui els darrers treballs corresponents a les obres de la primera fase de renovació del clavegueram de Sucs. Amb l’actualització d’aquesta xarxa, que s’havia malmès pel pas del temps, s’ha augmentat el nombre d’embornals i s’ha ampliat la capacitat de les canonades amb l’objectiu de poder evacuar correctament les aigües en cas de pluges intenses.

Els treballs han consistit en la construcció d’un nou col·lector de 312ml de longitud i 60 cm de diàmetre, de formigó armat, al llarg del carrer Major, entre la Travessera de Ponent i la Travessera Sant Jordi. Així mateix, s’han emplaçat noves reixes interceptores i embornals al llarg del carrer, especialment a les cruïlles dels carrers del Migdia, Suquets i Travessera Sant Jordi, i s’han renovat 100 ml de canonada d’aigua potable.

La inversió ha estat de 240.000 euros. “No ha suposat cap tipus de contribució a la població de Sucs, d’acord amb el model de negoci que tenim amb la companyia Aigües de Lleida. Entre tots els lleidatans i lleidatanes, a través dels nostres rebuts, contribuïm a fer el fons per poder dur a terme inversions com aquestes”, ha explicat l’alcalde.

A la visita d’obres, han assistit el tinent d’alcalde Joan Gómez –regidor de zona de Sucs-, el regidor de l’Hàbitat Rural i la Sostenibilitat, Joan Queralt, i Guillem Boneu, president de la Junta de l’EMD de Sucs. En el decurs de la visita, s’ha tractat sobre els treballs tècnics que es duen a terme per resoldre la presència de plom en 24 escomeses d’aigua del municipi. Tant Fèlix Larrosa com Guillem Boneu han destacat la bona feina que s’està duent a terme per detectar-les, revisar-les i retirar-les amb coordinació amb els propietaris de les llars afectades perquè s’ha d’actuar en immobles privats. S’han realitzat les analítiques necessàries i en sis dels 24 punts detectats ja s’ha fet una primera actuació. Es preveu completar el global d'actuació a finals d'aquest mes, aproximadament. L’alcalde ha remarcat, de nou, la gran qualitat de l’aigua a Sucs.


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.