Lleida Marxa
Inici Notícies

Ros: “Per als qui optem pel servei públic, la tasca d’alcalde de la teva ciutat és irrepetible. No canviaria per res els més de 15 anys, com a tinent d’alcalde primer i alcalde després, dedicats al servei de la ciutat de Lleida”

Data de publicació: 4/8/2018

Àngel Ros ha presentat aquest migdia la seva renúncia oficial al càrrec d’alcalde de Lleida per incorporar-se com a Ambaixador del Principat d’Andorra. El BOE ha publicat avui el seu nomenament, acordat aquest divendres al Consell de Ministres

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha presentat oficialment aquest migdia davant del Secretari General de l’Ajuntament de Lleida la seva renúncia al càrrec d’alcalde de Lleida, un cop s’ha publicat al BOE el seu nomenament com a Ambaixador d’Espanya al Principat d’Andorra.

Àngel Ros, acompanyat dels regidors de l’equip de govern Montse Mínguez, Fèlix Larrosa, Rafel Peris, Sara Mestres i la regidora Rosa Maria Salmeron, ha valorat els més de 15 anys que ha estat al servei de la ciutat de Lleida a la Paeria (primer com a tinent d’alcalde i responsable de l’àrea d’Economia i des del 8 de gener de 2004 com a paer en cap) com un període irrepetible: “ És un moment d’emoció. No canviaria per res aquests més de 15 anys de relació política amb la ciutat de Lleida a través de la Paeria. Els qui en un moment determinat de la nostra vida optem per la funció pública i el Servei públic, sense cap gènere de dubtes, la tasca d’alcalde o alcaldessa de la teva ciutat és irrepetible i omple, especialment, des del punt de vista sentimental i emocional”.

L’alcalde Ros ha explicat que el final de la seva etapa a l’Ajuntament Lleida arriba en el moment en què el ministre lleidatà Pep Borrell i el president del Govern d’Espanya li proposen assumir la responsabilitat d’ambaixador “a un país que tots els lleidatans estimem, Andorra”. En aquest sentit, l’alcalde Ros ha explicat que la seva vocació per la carrera diplomàtica ve de lluny, quan als anys 80 va aprovar l’examen d’ingrés a l’Escola Diplomàtica: “ Era una assignatura pendent i, en aquests moments, he tingut l’oportunitat de desenvolupar aquesta antiga vocació”.

En les seves paraules després de signar la seva renúncia, Àngel Ros ha desitjat “tot l’èxit a l’equip de govern així com al conjunt dels funcionaris municipals, començant pel seu Secretari General. Els desitjo el millor perquè, en definitiva, és el millor per a la ciutat de Lleida”.

“Hem atacat la pobresa educativa, molt més greu que la pobresa energètica, amb l’ampliació de la xarxa de centres de reforç socioeducatiu que donen servei a 600 nens i nenes de Lleida”, Àngel Ros

De la seva tasca al capdavant de la ciutat l’alcalde Ros ha remarcat que del que més orgullós se sent és de la tasca educativa i social. “HI ha 600 nens i nenes a Lleida que quan arriben a casa ningú els pregunta què han fet a l’escola o si han de fer deures, aquesta pobresa educativa és molt més greu que la pobresa energètica i estic orgullós que avui a Lleida hi hagi 11 centres, sis dels quals promoguts des de l’Ajuntament, en col·laboració amb el tercer sector i el voluntariat -hi he participat directament com a voluntari- i on cada tarda es treballa perquè aquests infants de famílies en risc tinguin igualtat d’oportunitats”. L’alcalde Ros també ha destacat com a fites importants de la seva trajectòria a la Paeria l’ampliació de la xarxa d’escoles bressol, de 9 a 18 escoles: “Sempre recordaré la inauguració de l’Escola Bressol a Balàfia, amb el president Maragall”, i el fet que Lleida sigui l’ única ciutat on les persones de de 65 anys tenen accés gratuït a la Teleassistència i al Transport Públic.

A la pregunta dels periodistes sobre les crítiques que han fet diferents partits l’oposició davant del seu nomenament com a Ambaixador d’Andorra, l’alcalde Ros ha recordat que “ la ment humana té més facilitat pel record de l’agradable que del desagradable” i, en aquest sentit, ha recordat el treball conjunt que s’ha realitzat amb CiU “en el mandat passat en el qual havent-hi una majoria absoluta socialista, de fet, era un govern sociovergent, el 99% de les coses s’acordaven amb Convergència”. Me’n vaig d’aquest ajuntament amb el record que ERC és l’Esquerra amb la qual vam governar durant el primer mandat amb una relació excepcionalment d’una lleialtat i d’un projecte compartit com el que teníem amb Iniciativa. També recordo de que també ERC durant una part d’aquest mandat hem estat capaços de pactar un pressupost, i de la CUP el record que m’enduré, és que també durant aquest mandat, vam ser capaços de pactar unes ordenances fiscals i tantes altres activitats. Pel que fa a C’s i el Pp m’enduré el record que durant aquest mandant han ajudat a la governabilitat d’aquesta ciutat i a l’estabilitat del govern municipal posant per damunt l’interès de ciutat per damunt de l’interès de partit.

 


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.