Lleida Marxa
Inici Notícies

Treballs al Castell dels Templers per netejar la Torre del Comanador i ampliar la il·luminació i l’enjardinament de l’espai

Data de publicació: 1/8/2018

L’alcalde accidental Rafael Peris ha visitat el castell de Gardeny, on enguany s’han fet diverses actuacions amb la col·laboració de l’IMO. A l’estiu continua el programa d’activitats, amb visites dinamitzades, degustacions i l’estrena del taller infantil “Els cavallets del Temple”, que es fa els dimecres de juliol i agost

REGIDORIA DE PROMOCIÓ DE LA CIUTAT, DEL COMERÇ, DEL TURISME I DE L'OCUPACIÓ I L'EMPRENEDORIA

L’Ajuntament de Lleida ha realitzat enguany diverses actuacions al Castell dels Templers de Gardeny que han permès la neteja dels paraments de la Torre del Comanador, l’enjardinament d’un espai que farà d’escenari i la il·luminació de la capella de les pintures de l’església. L’alcalde accidental, Rafael Peris, ha visitat aquest matí l’espai patrimonial i ha apuntat que s’hi ha invertit uns 10.000 euros i que part dels treballs realitzats s’han fet amb la col·laboració de l’Institut Municipal d’Ocupació, amb tallers de forja i de jardineria. Peris ha destacat el valor històric i patrimonial de l’entorn, que han visitat unes 5.000 persones aquest 2018 i que ha tingut unes 32.000 visites des del 2015.

Altres treballs que s’han fet els darrers anys han estat la neteja als paraments de la Sala Refectori, la restauració de part de la muralla, l’enjardinament de la zona d’entrada, la instal·lació d’una tanca al recinte, la instal·lació d’un lavabo públic a l’interior del recinte o la instal·lació de bans. Peris ha assenyalat que una de les inversions que es faran de cara al 2019 és la modernització de l’audiovisual, que ja fa deu anys que està en funcionament.

La visita d’aquest dimecres ha coincidit amb l’activitat infantil “Els cavallets del Temple”, una de les novetats d’aquest estiu. Es fa els dimecres de juliol i agost al mateix recinte per aproximar la història templera als nens i les nenes i les seves famílies. Els cavalls van tenir una importància evident a l’edat mitjana, com a mitjà de transport, per a l’oci i la guerra, i sembla que, segons l’historiador Josep Lladonosa, els templers de Gardeny van aconseguir fama per la qualitat dels seus cavalls. El taller s’ha fet els dimecres del mes de juliol i continua a l’agost, també els dimecres.

A l’estiu Turisme de Lleida ofereix al Castell dels Templers de Gardeny un programa d’activitats amb visites dinamitzades i degustacions de productes, els dijous, els dissabtes i els diumenges (juliol i agost) (consular la programació en aquest enllaç). En concret, ofereix “Templer per una nit” i “La Poderosa comanda de Gardeny” i les visites guiades a l’espai. L’obertura al públic és de dimarts a diumenge de 10 h a 14h.

Les activitats al Castell dels Templers, amb guiatge i degustacions, compta amb diversos col·laboradors: Nomon Turisme Cultural, Tukys Travel, Batalla Cafès, Forn Llaràs, La Vella Caravana i Fruits de Ponent: Agrobotiga.

El Castell forma part de la marca de l’Agencia Catalana de Turisme, “ Arts i Cultura”, eina per fer promoció de les activitats i visites al Castell. A més, forma part de la marca mototurisme, “Templer per un dia” es comercialitza a través de Catalunyaexperience o ha rebut rep la vista de diferents periodistes per publicar reportatges diversos.


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.