Lleida Marxa
Inici Notícies

Prop de 54.000 persones visiten el Museu Roda Roda en els darrers 5 anys

Data de publicació: 3/8/2018

L’equipament municipal ofereix visites comentades per a grups i cada trimestre renova l’exposició d’un vehicle singular per atansar el món de l’automoció al públic. Actualment hi ha un Ferrari 328 GTS

REGIDORIA DE LES POLÍTIQUES A FAVOR DE LA CREATIVITAT, LA CULTURA I ELS ESPORTS

El Museu de l‘Automoció de Lleida Roda Roda ha rebut en els darrers cinc anys la visita de prop de 54.000 persones. L’alcalde accidental, Rafael Peris, ha visitat aquest divendres l’equipament municipal que té exposat com a peça del trimestre un Ferrari 328 GTS. Precisament, aquesta és una de les peculiaritats del museu, l’exposició de la peça del trimestre. Peris ha fet la visita coincidint amb una de les activitats d’Estiu de Joc, en què els infants han pogut aprendre sobre algunes peces singulars exposades, els vehicles com a mitjans de transport o alguns dels oficis vinculats al motor.

El Roda Roda pretén apropar el món de l’automoció al públic i ofereix visites guiades gratuïtes cada quart dissabte de mes, a les 12 h. A més, fa visites comentades per a grups a l’exposició permanent. Estan adreçades, segons l’edat del públic. Així, es pot fer Els mitjans de transport en el medi, per a infants d’escola bressol; Els oficis, per a educació infantil; La història de l’automoció, per a alumnes de primària, i L’evolució en les tecnologies, per a alumnes de secundària obligatòria.

L’any passat, 13.143 visitants van gaudir de l’exposició de vehicles, 1.768 més que l’any anterior. Els cinc primers mesos de l’any 5.645 persones han anat al Roda Roda per veure la col·lecció d’automòbils, amb vehicles històrics, clàssics i populars. Hi ha dues col·leccions a petita escala que cal ressenyar: una amb més de 1.700 reproduccions a escala 1:43 i l’altra amb més de 400 reproduccions a escala 1:24, que permeten fer un recorregut per la història i l’evolució de l’automòbil des dels seus inicis fins a l’actualitat.

El recinte té un espai dedicat als propulsors, amb motors seccionats amb una clara vocació didàctica per observar el funcionament dels mecanismes. També hi ha el racó de la moto que mostra els principals exemplars de les marques, internacionals i nacionals.

Peça del Trimestre. L’actual peça del trimestre és un singular vehicle esportiu dels anys 80, un Ferrari 328 GTS, successor del Ferrari 308 GTS. Va ser produït des de 1985 fins al 1990 i es van fabricar 6.068 unitats. Porta un motor V8 de 3.185 cc. que dona 270 CV a 7.000 rpm.

En aquest model, el dissenyador Pininfarina va prestar una atenció especial als detalls estètics que tenien influència en el coeficient de penetració i en la càrrega aerodinàmica del vehicle, amb impressionants resultats. Es va millorar l'ergonomia de l'habitacle i la forma dels seients per adaptar-los a l'estil esportiu del cotxe.

El Museu de l’Automoció de Lleida té com a objectiu conservar, exposar, recuperar i difondre la història de l’automoció i del seu patrimoni com a valor col·lectiu. Així, ajuda a explicar l’evolució d’aquest sector al llarg del temps. Promou activitats vinculades a aquest patrimoni i fa activitats educatives, d’oci, visites guiades, exposicions temporals, etc.

El fons que constitueix el Roda Roda parteix de l’adquisició de la Paeria de la col·lecció de Francesc Segura. Aquest s’ha anat ampliant amb, entre altres, vehicles històrics de propietat, motos de la Guàrdia Urbana o l’adquisició de cotxes d’altres propietaris.


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.