Lleida Marxa
Inici Notícies

Jose Crespín pren possessió com a subdelegat del Govern de l’Estat a Lleida

Data de publicació: 2/7/2018

L’alcalde Àngel Ros assisteix a l’acte que ha presidit la delegada del Govern de l’Estat a Catalunya, Tere Cunillera

Crespín diu que “els anys de servei a la Paeria m’han servit prendre consciència dels beneficis de la col·laboració institucional, de bastir ponts, de teixir complicitats i de generar un clima de cooperació i confiança entre tots els organismes oficials que actuen en un territori i amb la societat civil”

Cunillera explica que ha nomenat un equip de col·laboradors disposats a treballar pel bé comú dels ciutadans dins del marc de la Constitució i de la legalitat i en especial al nou subdelegat, que ella ha triat pel seu talent, la seva eficàcia i la voluntat de servei

ALCALDIA

Jose Crespin ha pres possessió aquest migdia del càrrec de subdelegat del Govern de l’Estat a Lleida en un acte que ha estat presidit per la delegada del Govern a Catalunya, Tere Cunillera i que ha tingut lloc en el Saló del Tron de la Subdelegació.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, i gran part dels membres del consistori municipal han assistit a l’acte, en què Jose Crespin ha manifestat que “els anys de servei a la Paeria m’ha servit prendre consciència dels beneficis de la col·laboració institucional, de bastir ponts de diàleg, de teixir complicitats i de generar un clima de cooperació i confiança entre tots els organismes oficials que actuen en un territori i amb la societat civil”.

En aquesta línia, Crespín ha afegit que “una institució no ha de ser mai una trinxera, sinó que ha de caminar de la mà i cooperar amb les altres. Amb un bon engranatge entre institucions s’aporta un valor per a un territori i és el que jo vull potenciar des d’aquesta Subdelegació: estrènyer llaços de cooperació amb el conjunt d’institucions de Lleida i amb la ciutadania.

Aquest sentiment d’entesa i cooperació és fruit del sentit municipalista que li han inspirat el bagatge d’haver treballat a la Diputació de Barcelona i la Paeria, i ha emfatitzat la tasca que des de la Subdelegació vol fer amb els ajuntaments. “Substituir el recel per l’enteniment, la confrontació per la unió poble a poble, sense distincions, perquè és urgent marcar una nova etapa que vingui marcada per la col·laboració, l’entesa, el diàleg i per l’acord dins del marc de la lleialtat institucional”, ha dit.

L’objectiu que s’ha marcat qui fins fa una setmana era cap de gabinet d’alcaldia de l’Ajuntament de Lleida és aconseguir “una Subdelegació oberta, de regeneració, transparent, amb rigor i reflex de la voluntat del nou Govern d’Espanya, que ha obert una nova etapa en les relacions polítiques, especialment en el context de Catalunya, amb la mirada posada en lo local, però amb una acció encaminada a la diversitat de lo global”.

En definitiva, “una Subdelegació que atén a la ciutadania, que defuig de l’ambient de la confrontació que trenca espais de convivència. Vivim un temps en què es fa més necessària que mai establir ponts a tots els nivells, venim de mesos molt complicats per tothom, però ara és el moment d’entrar en un temps de solucions, i en aquesta contesa estem tots cridats a participar, a exercir un paper actiu”, ha afirmat.

Orgullosament molt lleidatana

Per la seva part, la delegada del Govern de l’Estat a Catalunya, Tere Cunillera, ha explicat les raons per les quals havia volgut iniciar a Lleida el seu periple de visites institucionals. “Em sento orgullosament molt lleidatana, perquè aquesta és una ciutat integradora, de convivència i respecte. I aquesta és la societat que nosaltres volem representar.

Cunillera ha reconegut que tenen un encàrrec limitat en el temps, “venim a acabar la legislatura, i això marca un límit d’actuació”, però que l’assumeixen amb voluntat d’exercir les competències que té assignat l’Estat a Catalunya. “I allà on no en tenim, ja els hi hem dita a la resta d’Administracions que poden comptar amb la nostra col·laboració. Tenim uns límits que ens marca, que són la Constitució i la legalitat, però en aquest marc estem disposats a treballar i col·laborar pel bé dels ciutadans de Catalunya i d’Espanya. I cada problema que vingui l’abordarem des d’aquesta resolució. Venim amb una voluntat clara, a solucionar problemes, no a crear-ne. Qui en vulgui crear, que no compte amb nosaltres”.

Per això ha dit que havia nomenat personalment un equip de col·laboradors disposats a treballar pel bé comú dels ciutadans dins del marc de la Constitució i de la legalitat i en especial al nou subdelegat de Lleida, que ella ha triat pel seu talent, la seva eficàcia i la voluntat de servei.

Per Tere Cunillera quedava clar que aquest nou temps que s’obre, de voluntat de concòrdia i de diàleg, l’hem d’aprofitar, perquè les oportunitats en política no tornen a passar”, ha dit. 


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.