Lleida Marxa
Inici Notícies

Les famílies migrades participants en el projecte Growing Together expliquen amb contes aspectes de la seva cultura

Data de publicació: 17/3/2018

L’Ajuntament de Lleida i l’escola Balàfia participen en aquest programa europeu, que impulsa la inclusió de les famílies a través d’accions educatives i activitats comunitàries. S’han fet dues sessions del projecte “Mares de contes, contes de mare” en què s’han explicat relats significatius de la seva cultura per compartir-la amb els alumnes de l’escola

REGIDORIA DE LES POLÍTIQUES PER ALS DRETS DE LES PERSONES

Les famílies migrades de l’escola Balàfia que participen en el projecte Growing Together han explicat contes originaris dels seus països per compartir trets rellevants de la seva cultura. En el marc del projecte europeu Growing Together, s’ha promogut l’activitat “Mares de contes, contes de mare” perquè a través d’aquests relats, es pot conèixer les maneres de pensar i donar una nova visió de les cultures nouvingudes.

L’Ajuntament de Lleida i l’escola Balàfia desenvolupen conjuntament el programa Growing Together (Creixent junts), que impulsa la inclusió de les famílies a través d’accions educatives i activitats comunitàries, treballant des de la innovació i l’intercanvi de bones pràctiques. El projecte contempla una part important en què les famílies han de fer les seves aportacions. La transmissió del llegat cultural i dels valors de la seva cultura és un aspecte que les famílies destaquen per trametre-la als seus fills i filles malgrat trobar-se fora del seu país.

La mestra, psicopedagoga i contacontes Meritxell Morera va treballar amb les mares contes que consideraven significatius de la seva cultura. Els contes es van explicar en llengua catalana i en llengua àrab per conèixer les llengües i cultures que conviuen a l’escola. Es van fer dues sessions amb els alumnes del centre. La previsió és fer-ne una altra més i també explicar “Mares de contes, contes de mares” a la ciutat de Lleida.

Les famílies, quan comencen el seu procés migratori, posen en la maleta allò que consideren important per iniciar una nova vida en un altres país. Molts cops no s’hi posen elements propis de la cultura, com els contes. Els contes fan descobrir qüestions i aspectes importants de la cultura i permeten transmetre una manera de fer i de viure propis de cada cultura. D’aquí, la rellevància de recuperar els contes i de poder-los explicar.

“Growing together” està subvencionat per Erasmus+ i és pioner a l’Estat en la línia “Adult Education Strategic Partnerships. La Paeria, especialment a través de les Regidories de les Polítiques per als Drets de les Persones i de Drets Civils i Cooperació, participa com a soci en el projecte “Growing Together” amb l’escola Balàfia, l’Ajuntament portuguès d’Odemira, que n’és l’impulsor, dues escoles bàsiques de Portugal, l’Ajuntament de Follonica i l'ISIS Follonica (escola italiana). Els integrants de la iniciativa comparteixen objectius comuns per aconseguir resultats en benefici mutu i poder compartir els resultats. El projecte té el suport de la subvenció europea Erasmus+, KA2-Adult Education Strategic Partnerships.

Growing Together: Odemira, Lleida, Follonica / Facebook Growing Together


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.