Lleida Marxa
Inici Notícies

L’alcalde de Lleida obté un compromís de Foment per reactivar el Pla Especial de l’Estació

Data de publicació: 6/3/2018

El ministre Íñigo de la Serna convocarà ben aviat una reunió amb representants del ministeri, la Paeria i Adif per pactar la fórmula de gestió i la desafectació dels terrenys per l’estació d’autobusos

Foment veu “raonable i lògica” la reivindicació per tal que Lleida tingui parada del nou tren AVE de baix cost, l’EVA

ALCALDIA

El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, s’ha compromès aquest matí amb l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, a convocar ben aviat una reunió conjunta entre l’Ajuntament, Foment i Adif per desbloquejar el desenvolupament del Pla Especial de l’Estació, després de la modificació que ja ha aprovat la Paeria.

L’alcalde ha tramès al ministre en una reunió celebrada a Madrid la importància d’aquesta operació urbanística per la ciutat de Lleida en especial pel fet que “el pla de l'Estació és l'oportunitat del desenvolupament comercial de Lleida en un lloc on hi ha consens polític i social, perquè ajuda a la resta del teixit comercial de Lleida”. A més, el paer en cap ha explicat que el pla inclou també la nova estació d'autobusos, de la qual ja es disposa del projecte i d’un acord amb la Generalitat per tirar-la endavant, però manca un tràmit “imprescindible” com és la desafectació dels terrenys de l’ús ferroviari per part d’Adif, ens que depèn del ministeri. Tall de veu d’Àngel Ros

“El ministre ho ha vist bé i hem quedat que en pocs dies o setmanes ens tornarem a veure els representants del ministeri, Adif i l'Ajuntament. Ens citarà per prendre decisions importants sobre la fórmula de gestió del pla de l'estació, que nosaltres hem proposat que sigui en mode de cooperació, a través d'un consorci temporal. La reunió ha anat bé des de tots els punts de vista. Valoro molt positivament la reunió i l'actitud del ministre”, ha afegit Ros.

Parada a Lleida de l'EVA

La reunió entre l’alcalde i el ministre també ha comptat amb la participació del tinent d’alcalde i regidor de Promoció i Gestió de l’Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, de la regidora Dolors López, i del Coordinador de Planificació Urbanística de l’Ajuntament, Joan Blanch.

La trobada també ha servit perquè l’alcalde plantegi novament al ministre, com ja va fer per carta, la reivindicació del fet que el nou servei ferroviari d’alta velocitat a baix cost EVA, tingui parada a l’estació de Lleida-Pirineus. Ros ha explicat que el ministre ha considerat “raonable i lògica” la petició de la ciutat i s’ha compromès a tenir-la en compte quan es prengui la decisió definitiva, que dependrà dels estudis comercials que està fent Renfe.

Millores en carreteres

Durant la reunió s’ha parlat també de les comunicacions per carretera, en concret sobre les millores pendents a les carreteres N-230 i N-240. Pel que fa a la primera, Ros ha assenyalat que el ministre els ha explicat proper tram que es licitarà és el que va des d'Almenar-Alfarràs fins a la província d'Osca, i que també està en fase d'estudi informatiu el tram Sopeira-boca sud del túnel de Vielha, que té un pressupost estimat pròxim als 300 milions d'euros.

Sobre l'N-240, Foment ha tramès a la delegació lleidatana que coneix els problemes de sinistralitat que pateix aquesta carretera i que treballa per la seva millora, ja que ja està en licitació el tram Lleida-Les Borges, amb una inversió de 56 milions d'euros, i en fase de redacció de projecte la construcció de tres noves rotondes.  


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.