Lleida Marxa
Inici Notícies

La Paeria dedica un carrer al restaurador gastronòmic Àngel Moncusí

Data de publicació: 5/3/2018

El tinent d’alcalde Fèlix Larrosa i els familiars del reconegut cuiner han inaugurat el nou vial a la zona de Copa d’Or, destacant la valentia, la innovació i l’empenta de Moncusí, que va posar Lleida al món de la gastronomia

REGIDORIA DE L'HÀBITAT URBÀ I RURAL I LA SOSTENIBILITAT

L’Ajuntament de Lleida ha dedicat un carrer de la ciutat al restaurador gastronòmic Àngel Concusí. El tinent d’alcalde Fèlix Larrosa i els familiars del reconegut cuiner han inaugurat aquesta tarda el carrer, ubicat entre els carrers Miquel Batllori i Ramon Rubial, la costat del Decathlon.

Fèlix Larrosa ha remarcat que amb el nom de Moncusí apareix el sector turístic als carrers de Lleida i ha posat en relleu el treball que va fer per la gastronomia lleidatana, entre altres, amb la posada en marxa del Molí de la Nora, reconegut amb un estel Michelin. El tinent d’alcalde ha apuntat també el concurs de Joves Cuiners Àngel Monscusí amb què es promou la creativitat culinària i les possibilitats dels productes locals lleidatans.

En representació de la família, els fills Ivan i Laura han agraït aquest reconeixement, que mantindrà viu el llegat del seu pare, qui va tenir una curta però prolífica vida professional. Igualment la seva vídua, Rachel Metznen, ha agraït l’esforç que s’ha fet per aquesta iniciativa.

El president de l’AV Copa d’Or, David Melè, ha indicat que les ciutats creixen i canvien i que amb reconeixements com aquest es manté el llegat de les persones.

La proposta de dedicar un carrer a Àngel Moncusí va néixer de la Federació d’Hostaleria de Lleida i ha comptat amb el suport de Turisme de Lleida. El president de la Federació, Josep Castellarnau, ha assegurat que és un orgull, ja que és un dels primers cuiners que tenen un carrer a les terres de Lleida i que s’ha de distingir les persones que han deixat petjada en aquest sector, perquè han ajudat la gastronomia lleidatana a arribar on és ara.

Durant l’acte, al qual han assistit els fills i els i les netes del cuiner, així com els regidors Paco Cerdà, José Luis Osorio, Josep Maria Baiget i Joan Vilella.

Àngel Moncusí va ser un dels cuiners més rellevants de la ciutat i de les terres de Lleida. Era un restaurador amb una presència múltiple, entrava i sortia de la cuina, amb la mateixa freqüència que visitava les taules del seu excel·lent museu gastronòmic, un museu dels millors productes gastronòmics i vins de Catalunya.

Va fundar el Molí de la Nora, convertint el seu local, especialitzat en peixos i mariscs, en un dels projectes de restauració amb més presència a la ciutat, fins el 1994, quan va tancar portes. El 1977 el Molí de la Nora va ser el primer establiment de Lleida a obtenir un estel Michelin, que va mantenir fins al final dels darrers dies.

El seu nom dóna nom als guardons culinaris més destacats que se celebren a la ciutat, per reconèixer nous talents en el món de la gastronomia i que enguany arriben a la 29a edició.


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.