Lleida Marxa
Inici Notícies

Una trentena de professionals del turisme van visitar la ciutat de Lleida durant el 2017

Data de publicació: 6/3/2018

Mitjançant els fam trips i press trips que organitza Turisme de Lleida amb l’objectiu de comercialitzar Lleida com a destinació turística

Aquest dimecres s’ha celebrat el Consell Rector de Turisme en què s’ha fet balanç de tota l’activitat del darrer any en aquesta àrea

REGIDORIA DE PROMOCIÓ DE LA CIUTAT, DEL COMERÇ, DEL TURISME I DE L'OCUPACIÓ I L'EMPRENEDORIA

Una trentena de professionals del turisme van visitar Lleida durant el 2017 mitjançant els fam trips i press trips que organitza Turisme de Lleida amb l’objectiu de comercialitzar la ciutat com a destinació turística. Són dades que s’han donat a conèixer aquest dimecres en el Consell Rector de Turisme que ha presidit la tinent d’alcalde Montse Mínguez i en el qual s’ha fet balanç de tota l’activitat del darrer any en aquesta àrea.

Des de Turisme de Lleida es treballa contínuament amb viatges per a professionals dels mitjans de comunicació i tour operadors per donar a conèixer la ciutat de Lleida com a destinació turística. Principalment, es fan estades d’una nit a la ciutat i es coneix de primera mà el conjunt monumental de la Seu Vella, es passeja pel Centre Històric i Eix Comercial i, en alguns casos, també es visita el centre patrimonial del Castell dels Templers de Gardeny. A més, s’hi suma la gastronomia els productes de proximitat i els vins de la DO Costers del Segre. En aquest sentit, Turisme de Lleida organitza el viatge i tot el programa, alhora que van acompanyats d’un guia local .

Així, del mercat francès van visitar Lleida AR Magazine, del mercat anglès GreenTravel TTOO, del mercat mexicà diferents periodistes a través de l’OET/Ciudades AVE i del mercat rus City Breack. A més, també s’ha col·laborat en viatges de premsa per als esdeveniments culturals de renom que se celebren a la ciutat, com ara Animac, Fira de Titelles, Festa de Moros i Cristians, del qual, per exemple, es va fer un reportatge fotogràfic que es publicarà al mes de maig al Descobrir Catalunya.

Altres dades que s’han posat de relleu són els prop de 35.500 visitants a l’Oficina de Turisme de Lleida, que representa un increment del 2% respecte al 2016, les prop de 10.500 persones que van fer visites guiades, un 10,42% més que l’any anterior, les 10.000 que van visitar el Castell dels Templers, un 13,4% més que l’any 2016, i les prop de 60.000 que van participar en congressos, jornades o activitats que es van realitzar al Palau de Congressos-La Llotja. De l’àrea gastronòmica, cal posar de relleu les més de 35.000 persones que van visitar els cellers durant el 2017, així com l’èxit assolit per la Festa del Vi de Lleida en les nou edicions que s’ha celebrat.

Durant la reunió també s’ha fet palès la internacionalització de Turisme de Lleida amb la participació en dos projectes amb finançament de fons europeus com són INNO4AGRO i el de Turisme Transfronterer Fluvial i Sostenible, Têt, Ter, Fluvià i Segre “TTFS” del programa POCTEFA. Així mateix, s’ha destacat la consolidació de Lleida com a destinació de turisme cultural amb el nou distintiu “Ciutat amb Caràcter”, que atorga l’Agència Catalana de Turisme.

El Consell Rector de Turisme de Lleida també ha donat compte de la liquidació del pressupost de l’organisme de l’exercici del 2017.


<< Tornar

Pl. Paeria, 1 | 25007 Lleida | Spain
Servei d'informació Telèfon 010 010 Informació i condicions d'ús Servei d'atenció a persones sordes o amb discapacitat auditiva i/o de fonació
Adreces, telèfons i fax municipals
paeria@paeria.cat

Veure aquesta web en:
versió mòbil | versió clàssica

© Ajuntament de Lleida | Avís legal
Accessibilitat
XHTML 1.0 Transitional CSS 2.0 WAI-AA (WCAG 1.0)
Unió Europea - Fons Europeu de Desenvolupament RegionalGeneralitat de Catalunya - Departament de Governació i Relacions InstitucionalsDiputació de LleidaCatalunya EmprènGeneralitat de Catalunya - Departament d'Empresa i ConeixementUnió Europea - Fons Social Europeu

L’Ajuntament de Lleida forma part de la Xarxa Catalunya Emprèn, subvencionada pel Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya en el marc del Programa integral de foment de l’emprenedoria emmarcat en el programa Catalunya Emprèn i amb el finançament del Fons Social Europeu.